Benfica gjorde det bra och och höll undan i 75 minuter.
1 av 5
Benfica gjorde det bra och och höll undan i 75 minuter.
Fernando Torres (t.v.) låg bakom Salomon Kalous segermål.
2 av 5
Fernando Torres (t.v.) låg bakom Salomon Kalous segermål. - Foto: SCANPIX
Chelsea tog en tung bortaseger mot Benfica.
3 av 5
Chelsea tog en tung bortaseger mot Benfica. - Foto: SCANPIX
Benfica är på väg att göra en Liverpool.
4 av 5
Benfica är på väg att göra en Liverpool. - Foto: SCANPIX
Här sätter Kalou matchens enda mål.
5 av 5
Här sätter Kalou matchens enda mål. - Foto: SCANPIX

Chelsea kan göra en Liverpool - sänkte Benfica

Salomon Kalou satte matchens enda mål när hans Chelsea sänkte Benfica på bortaplan.


LISSABON. 2005 var krisen i Liverpool enorm. "The Reds" var långt efter täten i ligan och var helt uträknade. Då tog de sig hela vägen till Champions League-final där de till slut segrade i en klassisk final mot Milan.

Nu - sju år senare - kan Chelsea vara på väg att upprepa bedriften.

Sänkte Benfica

"The Blues" är helt avhängda i ligan och kämpar för att knipa fjärdeplatsen. Men i Champions League går det desto bättre - och är nära semifinal efter 1-0 borta mot portugisiska Benfica.

– Det var väldigt viktigt för oss. Vi fick med oss ett bra resultat och nu måste vi fortsätta kämpa för att gå vidare, säger stjärnan Juan Mata till Viasat.

Hemmalaget stod emot bra och matchen såg länge ut att sluta mållös. Men med kvarten kvar att lira kunde Salomon Kalou spräcka nollan - ett mål som dessutom blev matchens enda.

Ett steg från semin

Nu behöver Chelsea bara hålla nollan i returmötet på Stamford Bridge för att gå vidare till semifinalen.

– Vi har 90 minuter kvar att spela. Ingenting är klart och vi vet att Benfica är bra på bortaplan, säger Chelseas nye succétränare Roberto Di Matteo till Viasat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

1 timme sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

2 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

idag 11:09
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.