Milan fick två straffar emot sig.
2 av 9
Milan fick två straffar emot sig. - Foto: AP/SCANPIX
3 av 9
Lionel Messi satte två mål och har därmed gjort 14 mål i Champions League den här säsongen. - Foto: AP/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic var rosenrasande på domaren efter matchen.
4 av 9
Zlatan Ibrahimovic var rosenrasande på domaren efter matchen. - Foto: AP/SCANPIX
Det blir ingen Champions League-titel den här säsongen.
5 av 9
Det blir ingen Champions League-titel den här säsongen. - Foto: AP/SCANPIX
Pep Guardiola (t.h.) vann hjärnornas kamp mot Massimiliano Allegri (t.v.).
6 av 9
Pep Guardiola (t.h.) vann hjärnornas kamp mot Massimiliano Allegri (t.v.). - Foto: AP/SCANPIX
Barcelona-fansen får fortsätta jubla.
7 av 9
Barcelona-fansen får fortsätta jubla. - Foto: AP/SCANPIX
Zlatan ville ha straff i den andra halvleken.
8 av 9
Zlatan ville ha straff i den andra halvleken. - Foto: AP/SCANPIX
Andres Iniesta satte 3-1.
9 av 9
Andres Iniesta satte 3-1. - Foto: AP/SCANPIX

Straffarna sänkte Zlatans Milan: "Förstår Mourinho"

"Rossoneri" stod för en stark insats. Men det räckte inte när Barcelona vann med 3-1 och gick vidare till semifinal i Champions League.

Bayern sänkte Marseille - ställs mot Real

Med två mål såg Ivica Olic till att Bayern München kunde sänka Marseille på hemmaplan och knipa biljetten till semifinalen.

Där kommer de förmodligen att drabba samman med den spanska jätten Real Madrid, som ställs mot cypriotiska Apoel Nicosia på onsdag.

BARCELONA. Det var varken Lionel Messi eller Zlatan Ibrahimovic som stod i centrum när Barcelona drabbade samman med Milan på Camp Nou-stadion. Två gånger om dömde den holländske domaren Björn Kuipers straffar till det katalanska hemmalaget - som är vidare till final efter 3-1.

– Jag börjar förstå José Mourinho när han kommer hit och får spel på allihopa. Man börjar förstå mer och mer, säger en besviken Ibra till Viasat efter matchen.

Den första straffen kom efter blott elva minuters spel, efter att Luca Antonini gjort ned Messi i straffområdet. Stjärnan föll lätt och domaren pekade på straffpunkten, som argentinaren tog hand om själv.

"Rossoneri" kom dock tillbaka efter dryga halvtimmen, då Zlatan Ibrahimovic hittade fram till Antonio Nocerino med en perfekt pass. Italienaren tog sikte och kvitterade till 1-1 - ett resultat som hade tagit Milan till semifinal.

"Han förstör matchen"

Men med mindre än fem minuter kvar till paus drogs Sergio Busquets, som även han föll väldigt lätt, ned i straffområdet i samband med en hörna. Än en gång klev Messi fram och satte sitt 14:e Champions League-mål den här säsongen.

En straff som Ibra inte alls kan förstå.

– Vi förstår inte varför. Bollen är inte i spel och han dömer straff. Det är konstigt och förstör matchen, säger han.

Och tidigt i den andra halvleken satte Andres Iniesta det matchavgörande 3-1-målet som med all säkerhet skickade Barcelona vidare till semin, där de antingen ställs mot Chelsea eller Benfica.

– Det är inte lätt att möta dem. De gör det svårt och de spelar bra fotboll. Vi gjorde det vi kunde göra och det är klart att de är det bästa laget. Men de ska inte ha den fördelen med domarna, säger Zlatan.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Tysk VM-guldhjälte död

VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

Hon är fenomenet som skapar basketfeber i USA

Hon slog poängrekordet – för både män och kvinnor – i collegebasketen och hennes ansikte pryder redan flingpaket. Nu har fenomenet Caitlin Clark blivit vald först i WNBA-draften och 22-åringen skapar feber kring proffsligan i USA.

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

idag 06:22
Detroit håller hoppet om en plats i NHL-slutspelet vid liv inför den sista matchen i grundserien. Det kan de tacka svenske Lucas Raymond för.