Fergie hetsar inför het hatmatch

- 14/03/2009, 11:17 -

"Liverpool har alltid varit vår huvudrival."

Alex Ferguson är mån om att påminna sina spelare om att matcherna mellan Manchester United och Liverpool inte är som andra matcher. Hans lag leder ligan med ganska bekväma sju poäng, trots en match mindre spelad. I veckan gick Wayne Rooney ut och berättade att han hatade Liverpool när han växte upp. Trots kontroversen som det skapade vill Alex Ferguson ändå spinna vidare på det temat för att reta sitt lag till vinst på Old Trafford.

– Liverpool har alltid varit vår huvudrival. Det spelar ingen roll var vi ligger i tabellen, vad gäller mig så har det alltid varit en derbymatch. Det kommer alltid att vara så på grund av de två städernas geografi och historia. Vi är de två största klubbarna i England. När de möts så förväntar man sig att gnistor ska flyga, säger Alex Ferguson till Manchester Evening News.

Vinner Liverpool blir det Rafa Benitez hundrade vinst i klubben. Där hoppas man på att lagets imponerande seger över Real Madrid i Champions League ska inspirera till nya stordåd mot ligaledarna.

– Kan vi slå Real Madrid med 4-0 på Anfield så bårde vi åtminstone ha en chans på lördag, även om vi vet att det kommer att bli tufft, eftersom Manchester United är ett väldigt bra lag som slåss om ett antal troféer, säger Dirk Kuyt till Liverpool Echo.

Manchester Utd - Liverpool visas 13:45 på Canal Plus Sport 1.

Skrivet av: