Sergio Agüero satte två mål när Manchester City vann.
Sergio Agüero satte två mål när Manchester City vann. - Foto: AP/SCANPIX
Manchester United föll tungt borta mot Wigan.
Manchester United föll tungt borta mot Wigan. - Foto: AP/SCANPIX
Ferguson hade anledning att vara besviken efter matchen. "Jag tycker att vi fick det resultat vi förtjänade. Vi nådde inte upp till den nivå som vi har haft de senaste månaderna". - Foto: AP/SCANPIX

Wigans Unitedchock kan rädda Citys säsong

Manchester City närmade sig Manchester United efter att ha krossat West Bromwich Albion med 4-0.

MANCHESTER/WIGAN. Onsdagskvällen kunde knappast ha slutat bättre för Roberto Mancini och hans Manchester City. Medan "The Citizens" förintade West Bromwich med 4-0, åkte serieledaren United på en tung 0-1-förlust borta mot Wigan - och nu lever ligan i allra högsta grad igen.

Klockan hade bara tickat i sex minuter när Sergio "Kun" Agüero satte 1-0-målet. Argentinaren slog dessutom till igen när han fick hål på bortamålvakten Ben Foster tidigt i den andra halvleken.

Citys stora show fortsatte och bara minuterna satte en annan argentinare, Carlos Tevez, 3-0 innan David Silva fastställde slutresultatet till 4-0 tre minuter senare.

United föll

En klar vinst som innebär att City nu bara har fem poäng upp till serieledaren och ärkerivalen United, som åkte på en blytung 0-1-förlust mot Wigan.

Alex Ferguson var missnöjd med "The Red Devils" insats mot bottenlaget.

- Jag tycker att vi fick det resultat vi förtjänade. Vi nådde inte upp till den nivå som vi har haft de senaste månaderna, säger tränaren till MUTV efter matchen.