Piermario Morosini under U21-EM i Sverige, efter semifinalförlusten mot Tyskland.
Piermario Morosini under U21-EM i Sverige, efter semifinalförlusten mot Tyskland. - Foto: PONTUS LUNDAHL / AP / SCANPIX

Fick hjärtattack på planen - dog

Serie B-mittfältaren kollapsade men hans liv gick aldrig att rädda.


Fabrice Muambas kollaps

I mars kunde det ha slutat lika illa för Boltonmittfältaren Fabrice Muamba som segnade ner på planen under mötet med Tottenham. Trots att hans hjärta stod stilla i 78 minuter överlevde engelsmannen och är nu mirakulöst nog på bättringsvägen.

PESCARA. Livornos Piermario Morosini är död.

Det var mitt under Serie B-matchen Pescara och Livorno som gästernas 25-årige mittfältare föll ihop på planen. Morosini försökte resa sig upp - men kollapsade till slut.

Efter beskedet om hans död sköts samtliga italienska matcher upp tills vidare, inklusive svenskmötet Milan-Genoa som skulle ha börjat 18.00 på lördagen.

Fick hjärtattack i ambulansen

Enligt uppgifter fick spelaren hjärtmassage och BBC rapporterar att defibrilator användes innan spelaren fördes till sjukhus med ambulans, i vilken han dessutom ska ha fått en hjärtattack.

Domaren avbröt matchen omedelbart medan gråtande spelare stod på planen och Morosini, som fallit i koma, behandlades.

Enligt Pescaras talesman Luca Aniana försenades insatsen för att rädda 25-åringens liv.

– Det var stor förvirring och jag förstod att det också var en försening i räddningsinsatsen, för vi fick veta att ambulansen inte kunde komma in på planen eftersom ingången var blockerad av en annan bil. Några av mina kamrater hade burit båren till ambulansen med sina egna händer, säger han till La Gazzetta Dello Sport.

Enligt flera italienska medier rör det sig om en polisbil som stått i vägen. Nu ska staden Pescara genomföra en officiell utredning för att ta reda på vad som gick snett.

Piermario Morosini var utlånad till Livorno från Serie A-klubben Udinese. Han hade spelat 18 U21-landskamper för Italien. Han spelade bland annat i U21-EM i Sverige 2009.

Här kollapsar spelaren

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.