Billig straff räddade Barcelona

- 15/04/2012, 00:00 -
Levante försökte sno poäng.
1 av 4

Levante försökte sno poäng.

Men Valencia-laget lyckades inte.
2 av 4

Men Valencia-laget lyckades inte.

Barcelona jagar vidare.
3 av 4

Barcelona jagar vidare.

Lionel Messi satte två mål.
4 av 4

Lionel Messi satte två mål.

Levante imponerade rejält hemma mot Barcelona. Men Lionel Messi - som var helt osynlig i den första halvleken - vaknade till liv i den andra och sänkte Valencia-laget med två mål i den andra halvleken.

VALENCIA. Barcelona var riktigt illa ute mot ligafemman Levante och var faktiskt på väg mot ett kryss. Men precis som väldigt många gånger förr var det en liten argentinare som räddade det blårödrandiga laget och som såg till att katalanerna kunde plocka en ny trepoängare.

Gästerna dominerade bollinnehavet från början till slut. Men trots det var det ändå Valencia-lagets José Barkero som satte matchens första mål, när han besegrade Victor Valdes från elvameterspunkten.

Och det skulle dessutom dröja till en bra bit in i den andra halvleken innan bortalaget skulle slå tillbaka - men då slog de tillbaka rejält. Lionel Messi kvitterade efter dryga timmen och bara mintuerna senare pressade han dessutom in 2-1-målet - hans 41:a ligamål den här säsongen - på straff, efter att inhopparen Isaac Cuenca ramlat lätt i straffområdet.

"El Clasico" väntar

Barcelona hakar därmed på ärkerivalen i guldstriden och har bara fyra poäng upp till Real Madrid. Ett försprång som kan komma att bli till en poäng när lagen drabbar samman på lördag nästa vecka.