Didier Drogba inledde målskyttet strax innan halvtidsvilan.
1 av 4
Didier Drogba inledde målskyttet strax innan halvtidsvilan. - Foto: Michael Steele/Getty Images
Gareth Bale reducerade till 2-1, men närmare än så kom aldrig Tottenham.
2 av 4
Gareth Bale reducerade till 2-1, men närmare än så kom aldrig Tottenham. - Foto: Michael Steele/Getty Images
Det var tufft och tätt stora delar av matchen. Här Juan Mata och Luka Modric i närkamp.
3 av 4
Det var tufft och tätt stora delar av matchen. Här Juan Mata och Luka Modric i närkamp. - Foto: Mike Hewitt/Getty Images
Carlo Cudicini i Tottenham-målet kunde inte begripa hur domaren Martin Atkinson kunde döma mål för Chelsea vid 2-0-målet.
4 av 4
Carlo Cudicini i Tottenham-målet kunde inte begripa hur domaren Martin Atkinson kunde döma mål för Chelsea vid 2-0-målet. - Foto: Scanpix

Överkörning tog Chelsea till FA-Cup-final

De individuella prestationerna låg bakom Chelseas 5-1-seger mot ärkerivalerna Tottenham.


Tottenham - Chelsea 1-5

0-1 Didier Drogba (43), 0-2 Juan Mata (49), 1-2 Gareth Bale (56), 1-3 Ramires (77), Frank Lampard (81), 1-5 Florent Malouda (90+4).

Varningar: Tottenham: William Gallas, Emmanuel Adebayor, Scott Parker. Chelsea: Didier Drogba, John Obi Mikel.

LONDON. När slutsignalen ljöd var det inget snack om vilka som var det bättre laget i FA-Cup-semifinalen mellan Tottenham och Chelsea.

Di Matteos mannar körde över ärkerivalerna med 5-1 sedan Didier Drogba, Ramires och Frank Lampard stått för individuella prestationer i världsklass.

Omdiskuterat avgörande mål

Däremot var Chelseas 2-0-mål från Juan Mata inte lika solklart. Domare Martin Atkinson dömde mål efter en tilltrasslad situation där det aldrig var tydligt om bollen var över linjen.

- Hur kunde han överhuvudtaget se det där!? Det ska inte ens vara tal om mål där, säger expertkommentatorn Glenn Strömberg i Viasat Fotboll-studion om det omdiskuterade 2-0-målet.

Men målet överskuggades av en klar Chelsea-dominans i matchens slutskede. Inhopparen Florent Malouda punkterade tillställningen på stopptid, 5-1.

Därmed fortsätter Roberto Di Matteos cupframgångar sedan han tog över huvudansvaret för Chelsea.

Nu väntar Liverpool i FA-Cup-finalen på Wembley, lördagen den 5 maj.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?