Ett mål som länge såg ut att bli matchens sista.
Mario Gomez (t.v.) ville ha straff precis innan han satte 2-1-målet.
Här sätter Mario Gomez det matchavgörande målet.
Här sätter Mario Gomez det matchavgörande målet. - Foto: SCANPIX
Gomez fick dock det sista ordet och satte 2-1.
6 av 7
Tyskarna har nu en bräcklig 2-1-seger i bagaget inför returmötet i Madrid.
7 av 7

Här sänker Gomez Real - i sista minuten

Bayern München tog ett kliv närmare Champions League-finalen efter att målmaskinen Mario Gomez gjort 2-1 i den sista minuten mot Real Madrid.

Förra mötet

Målskyttar, Bayern München: 1-0 (17) Franck Ribery, 2-1 (90) Mario Gomez.

Målskyttar, Real Madrid: 1-1 (53) Mesut Özil.

Varningar, Bayern München: Philipp Lahm, Holger Badstuber, Arjen Robben.

Varningar, Real Madrid: Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Xabi Alonso, Angel, Di Maria, Marcelo, Gonzalo Higuain.

Publiksiffra: 66 000, Allianz Arena

Domare: Howard Webb, England.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

MÜNCHEN. Flera gånger om skrek Bayern München-spelarna efter straff. Men inte en enda gång pekade domaren Howard Webb på straffpunkten när Real Madrid gästade Allianz Arena. I stället kunde Mario Gomez avgöra mötet för hemmalaget - i den 90:e minuten.

Det blev verkligen ingen enkel match för varken Bayern eller de vitklädda spanjorerna, som visserligen öppnade matchen starkast. Men det var ändå tyskarna som skulle ta ledningen efter 17 minuters spel genom fransmannen Franck Ribéry.

"Marängernas" kvittering skulle dock komma efter att tysken Mesut Özil pressat in 1-1-målet från nära håll tidigt i den andra halvleken. Ett mål som dessutom såg ut att bli matchens sista.

Sent avgörande

Men Gomez - som hade sumpat flera målchanser och som ville ha straff efter att han gjorts ned av Sergio Ramos - hade andra planer. I den sista minuten hittade halvspanjoren rätt och satte det matchavgörande 2-1-målet bakom Iker Casillas.

– Det andra målet är inte rättvis. Men fotbollen är sådan och jag har inget ont att säga om det, säger Real-tränaren José Mourinho till Viasat, som tycker att det första målet var offside:

– Det är klart offside. Men det är ett misstag som jag tar utan att klaga. Man får inte alltid rättvisa resultat och det här är ett som jag accepterar.

"Vi måste försöka vinna"

Resultatet är dock inte det bästa för Bayern och Real Madrid behöver bara vinna med 1-0 i returmötet för att gå vidare till finalen.

– Vi måste försöka vinna, som vi alltid gör. Vi kom hit för att vinna, vi gjorde inte det men vi försökte, säger han.