..."Vi dominerade, men efter en kontring gjorde Drogba mål. Det är nästan alltid samma historia", säger Fàbregas.
1 av 5
Får Andrés Iniesta tysta Chelsea igen?
2 av 5
Får Andrés Iniesta tysta Chelsea igen? - Foto: AP/SCANPIX
Fàbregas förlorade oftast mot Chelsea när han spelade i Arsenal...
3 av 5
Fàbregas förlorade oftast mot Chelsea när han spelade i Arsenal... - Foto: AP/SCANPIX
Fàbregas oroas för Chelsea och deras långbollar.
4 av 5
Fàbregas oroas för Chelsea och deras långbollar. - Foto: AP/SCANPIX
5 av 5
Chelsea har förändrats och nått stora framgångar sedan Roberto Di Matteo tog över. - Foto: AP/SCANPIX

Fàbregas psykning: "De är bara långbollar"

Barcelonamittfältarens utspel inför Champions Leagues semifinal: "Med Villas-Boas försökte de ta initiativet över spelet, nu tjongar de".

Hatmötet blir av - Chelsea vidare till semin

Det blev en stenhård kamp ända in i slutet. Men till slut fick Benfica, som lirade stora delar av matchen med en man mindre efter att Maxi Pereira visats fem minuter kvar till paus, ge sig borta mot Chelsea.

Det var i den 21:a minuten som Javi Garcia gjorde ned Ashley Cole i straffområdet. Vänsterbacken föll lätt och domaren dömde straff, som Frank Lampard satte.

Men trots att båda lagen radade upp sylvassa målchanser, så skulle det ändå dröja ända fram till den 85:e minuten innan matchens andra mål skulle komma. Och då var det Garcia som fick sin revansch och som kvitterade till 1-1 - ett mål som innebar att Benfica bara behövde göra ett mål till för att slå ut Chelsea.

Men i stället kunde Raul Meireles avgöra mötet med sitt 2-1-mål och såg till att Chelsea nu ställs mot Barcelona i semifinalen.

LONDON.  Andre Villas-Boas floppade när han försökte göra Chelsea till ett spelande lag. När Roberto Di Matteo tog över återinfördes Chelseas tråkiga stil - enligt Barcelonas mittfältare.

– Med Villas Boas byggde de oftare upp spelet bakifrån, försökte hålla i bollen och ta initiativ över spelet, säger Cesc Fàbregas på presskonferensen inför matchen och fortsätter:

– Nu har de har gått tillbaka till det Chelsea som var framgångsrikt för några år sedan - kontringsspel, bollar mot en target-spelare, långbollar, tillbakadragande spel och användandet av nummer nio som utgångspunkt.

Hotet: "Han gör alltid mål"

Fàbregas, om någon vet hur tufft det är att möta Chelsea och i synnerhet Didier Drogba. När han spelade i Arsenal vann de endast tre av 16 matcher mot Chelsea. På gårdagens presskonferens varnade spanjoren för Chelsea och mindes matcherna med Arsenal.

- Vi dominerade, men efter en kontring gjorde Drogba mål. Det var nästan alltid samma historia, sa Fàbregas.

Barça har stormat fram i Champions League de senaste åren. Men på engelsk mark har det sett mörkt ut - "Blaugrana" har förlorat 13 av 21 matcher.

Och mot Chelsea är siffrorna ännu värre: katalanerna har inte vunnit något av de senaste fem mötena mot London-laget. Men å andra sidan kan det räcka med oavgjort, fråga bara Andrés Iniesta som frälste Barça med sitt 1-1-mål 2009.

Hur det går i kväll återstår att se.

Chelsea-Barcelona börjar 20:45 och sänds i TV3.

Juan Mata, Didier Drogba, Ramires

Bänk: Turnbull,Essien, Malouda,Bosingwa,Torres, Kalou, Sturridge.

/
/
/

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.