Real Madrid vann över Barcelona med 2-1.
Real Madrid vann över Barcelona med 2-1. - Foto: SCANPIX
Lionel Messi kunde inget göra när ärkerivalen vann.
Lionel Messi kunde inget göra när ärkerivalen vann. - Foto: SCANPIX
Cristiano Ronaldo satte det matchavgörande målet.
3 av 5
Cristiano Ronaldo satte det matchavgörande målet. - Foto: SCANPIX
Alexis Sanchez hade precis gjort 1-1-målet när portugisen avgjorde.
4 av 5
Alexis Sanchez hade precis gjort 1-1-målet när portugisen avgjorde. - Foto: SCANPIX
Här tystar Ronaldo Camp Nou.
5 av 5
Här tystar Ronaldo Camp Nou. - Foto: SCANPIX

Här avgör Ronaldo La Liga - medan Messi sov

Real Madrid gjorde det omöjliga och bortaslog Barcelona med 2-1.

Barcelona - 1 - 2 - Real Madrid

Målskyttar, Barcelona: 1-1 (70) Alexis Sanchez.

Målskyttar, Real Madrid: 0-1 (17) Sami Khedira, 1-2 (73) Cristiano Ronaldo.

Varningar, Barcelona: Javier Mascherano, Sergio Busquets.

Varningar, Real Madrid: Pepe, Xabi Alonso, Mesut Özil, Esteban Granero.

Domare: Alberto Undiano Mallenco.

BARCELONA. För första gången sedan 2007 lyckades Real Madrid sänka ärkerivalen Barcelona på Camp Nou - en seger som dessutom innebär att "Los Blancos" mer eller mindre har säkrat ligatiteln.

Och visst började det även bra för bortalaget. En misstänkt offside-stående Sami Khedira pressade in öppningsmålet redan efter 17 minuters spel och såg till att gästerna fick drömöppningen de ville ha.

Men då tog det blårödrandiga hemmalaget över helt och hållet. Barcelona pressade på ordentligt och lånade knappt bort bollen till deras vitklädda ärkerivaler. Trots det dröjde det ända in till den 70:e minuten innan inhopparen Alexis Sanchez något turligt kunde sätta kvitteringsmålet.

Men bara sekunderna senare kom nästa smäll för "Blaugrana". Cristiano Ronaldo lyckades med det ingen Real Madrid-spelare har klarat av sedan 2007 - och rundade Victor Valdes innan han satte det matchavgörande 2-1-målet bakom den chanslöse hemmamålvakten.

Säsongen krossad - på fem dagar?

Förlusten innebär därmed att ligan i stort sett är körd för Barcelona, som dessutom är riktigt illa ute i Champions League efter att ha förlorat mot Chelsea i den första semfinalen.

Och London-laget lär förmodligen hårdstudera den här matchen innan tisdagens returmöte, där fansen på Camp Nou återigen kan få se en titelchans krossas.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.