Men Ramires kvitterade precis innan paus. - Foto: SCANPIX
John Terry visades ut i den första halvleken.
John Terry visades ut i den första halvleken. - Foto: SCANPIX
Andres Iniesta drygade ut i den 43:e. - Foto: SCANPIX
5 av 7
Sergio Busquets spräckte nollan efter dryga halvtimmen. - Foto: SCANPIX
Lionel Messi missade en straff och träffade stolpen när Barcelona åkte ut.
6 av 7
Lionel Messi missade en straff och träffade stolpen när Barcelona åkte ut. - Foto: SCANPIX
7 av 7
Fernando Torres ersatte Didier Drogba i den 80:e minuten. Tio minuter hade an avgjort stormötet mot Barcelona. - Foto: BILDBYRÅN

Här fullbordar han bragden

En man mer i 50 minuter, en straff och en ramträff. Barcelona ägde helt och hållet - men åkte ändå ut ur Champions League.

Barcelona - 2 - 2 - Chelsea

Målskyttar, Barcelona: 1-0 (35) Sergio Busquets, 2-0 (43) Andres Iniesta.

Målskyttar, Chelsea: 1-2 (45) Ramires, 2-2 (90) Fernando Torres.

Varningar, Barcelona: Andres Iniesta, Lionel Messi.

Varningar, Chelsea: Petr Cech, Branislav Ivanovic, John Obi Mikel, Raul Meireles, Ramires.

Utvisningar, Chelsea: John Terry

Domare: Cuneyt Cakir, Turkiet

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

BARCELONA. Nu kan Chelsea äntligen andas ut. Engelsmännen stod för en helt makalös insats på Camp Nou och slog mäktiga Barcelona i semifinalen - trots att de var utspelade under hela matchen.

– Det här är en av de största kvällarna i min karriär, säger den Didier Drogba, som slet som ett djur i båda matcherna, till Viasat.

Hemmalaget tog hand om taktpinnen direkt och släppte den aldrig. Men trots att de ändå radade upp vassa målchanser lyckades de inte ta ledningen förrän den 35:e minuten, då Sergio Busquets hittade rätt bakom Petr Cech.

Ett mål som mycket hade kunnat innebära slutet för Chelsea, som skulle åka på fler riktigt tunga smällar bara minuterna senare. Först åkte lagkaptenen John Terry ut direkt efter att ha knäat Alexis Sanchez i ryggen och strax därpå smällde Andres Iniesta in 2-0-målet.

Torres säkrade biljetten

Men de tre tunga smällarna skulle inte stoppa London-laget. Precis innan paus slet Ramires sig loss och var hur kall som helst när han chippade in bollen över Victor Valdes.

Ett chockat Barcelona fortsatte dock att dominera matchen även i den andra halvleken, där Lionel Messi både sumpade en straff och träffade stolpen. I stället kunde dock den utskällde inhopparen Fernando Torres avgöra stormötet med sitt 2-2-mål på övertid - ett mål som innebär att Chelsea nu är vidare till final.

– Vi är överlyckliga. Innan matcherna hade alla räknat bort oss. Men vi visade vilken karaktär vi har och hur beslutsamma vi kan vara, säger Chelsea-tränaren Roberto Di Matteo till Viasat.

Italienaren fortsätter:

– Jag är glad för spelarnas skull, som har jobbat så hårt. De har förtjänat det.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.