Ronaldo inledde dock målskyttet genom att sätta bollen från elvameterspunkten. - Foto: SCANPIX
Arjen Robben blev Bayerns räddare. - Foto: SCANPIX
Ronaldo satte även 2-0. Men det räckte inte.
Ronaldo satte även 2-0. Men det räckte inte. - Foto: SCANPIX
Cristiano Ronaldo missade sin straff i dramat.
5 av 5
Cristiano Ronaldo missade sin straff i dramat. - Foto: SCANPIX

Bayern till final efter straffdramat

Det krävdes en straffläggning. Men till slut kunde Bayern München slå ut Real Madrid och knipa den sista finalplatsen.

Real Madrid - 2 - 2 - Bayern München

Målskyttar, Real Madrid: 1-0 (6) Cristiano Ronaldo str, 2-0 (14) Cristiano Ronaldo.

Målskyttar, Bayern München: 1-2 (27) Arjen Robben str.

Varningar, Real Madrid: Alvaro Arbeloa, Pepe, Esteban Granero.

Varningar, Bayern München: Holger Badstuber, Luiz Gustavo, Arjen Robben.

Domare: Viktor Kassal, Ungern

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

MADRID. I 120 minuter krigade Real Madrid och Bayern München på Santiago Bernabeu-stadion. Men trots det kunde varken spanjorerna eller gästerna sätta det matchavgörade målet - och till slut kunde Bayern München dra det längsta strået efter en rasslande straffläggning.

Real Madrid fick visserligen en drömstart och gick upp till en klar 2-0-ledning redan efter 14 minuters spel, efter att Cristiano Ronaldo först nätat från elvameterspunkten och sedan placerat in drabbningens andra balja.

Men efter knappa halvtimmen gjorde Pepe ned Mario Gomez i straffområdet. Än en gång blåste domaren straff - som den förre Real Madrid-spelaren Arjen Robben förvaltade på bästa möjliga sätt.

Trots rivstarten blev det inga fler mål under ordinarie matchtid. Och inte heller i förlängningen kunde någon sätta det matchavgörande målet.

Tre sumpade straffar

I stället fick matchen avgöras på straffar, där bortamålvakten Manuel Neuer räddade både Cristiano Ronaldos och Kakás svaga straffar.

Iker Casillas var dock minst lika bra och räddade också två straffar. Men när Sergio Ramos sköt högt över och Bastian Schweinsteiger satte sin var saken klar: Bayern München ställs mot Chelsea på Allianz Arena den 19 maj.