Roma utbuade när Napoli stal poäng

Roma var riktigt nära en ny förlust när Napoli kom på besök. Men med endast två mintuer kvar hittade Fabio Simplicio rätt - och räddade en pinne.

Roma - 2 - 2 - Napoli

Målskyttar, Roma: 1-0 (41) Marquinho, 2-2 (88) Fabio Simplicio.

Målskyttar, NapolI: 1-1 (49) Camilo Zuniga, 1-2 (67) Edinson Cavani.

Varningar, Roma: Gabriel Heinze, Rodrigo Taddei, Marquinho, Fernando Gago, Fabio Borini, Fabio Simplicio.

Varningar, Napoli: Blerim Dzemaili

Domare: Nicola Rizzoli.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

ROM. Roma åkte på en snöplig 1-4-förlust mot Fiorentina senast. På lördagskvällen var de på väg att gå mot en ny mina när Napoli kom på besök - men räddades i slutminuterna.

Hemmalaget radade upp målchanser och var väldigt pigga i den första halvleken. Trots det dröjde det ända fram till den 41:a minuten innan Marquinho kunde pressa in matchens första mål.

Målet kvitterades dock tidigt i den andra halvleken, efter att Camilo Zuniga chockat hela Stadio Olimipico med ett dunderskott som borrade sig in i mål. Och med drygt 20 minuter kvar att lira hittade även skyttekungen Edinson Cavani rätt bakom Bogdan Lobont och satte 2-1.

Ett mål som länge såg ut att bli matchens sista. Men Roma kom tillbaka och med bara minuterna kvar att spela lyckades Fabio Simplicio överlista bortamålvakten Morgan De Sanctis och fixade åtminstone en poäng.

Jagar Champions League

Roma - som buades ut av hemmafansen efter matchen - håller därmed Champions League-drömmen vid liv och har endast fyra poäng upp till ärkerivalen och trean Lazio, som har den sista biljetten till Europas finrum.