Fredag 16 Apr
Stockholm

Mancini: "Tevez kommer att avgöra - det är ödet"

En bild som vi kommer få se i kväll enligt Mancini...
1 av 4
En bild som vi kommer få se i kväll enligt Mancini... Foto: AP/SCANPIX
Kommer Tevez och Mancini  att vara kvar nästa säsong?
2 av 4
Kommer Tevez och Mancini att vara kvar nästa säsong?. Foto: AP/SCANPIX
Tevez under Citys senaste match mot Wolverhampton.
3 av 4
Tevez under Citys senaste match mot Wolverhampton. Foto: AP/SCANPIX
..."Jag tror att Carlos är ämnad att göra det viktigaste målet i klubbens historia".
4 av 4
..."Jag tror att Carlos är ämnad att göra det viktigaste målet i klubbens historia". Foto: AP/SCANPIX

I vintras pekade allt på att han skulle lämna klubben. I kväll kan argentinaren bli spelaren som sparkar hem ligatiteln åt City.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Öppnade upp för en annan skandalspelare

Roberto Mancini har även med en annan skandalspelare i truppen - Mario Balotelli: 

– Det är som i en familj, när ett barn gör dumheter. Föräldrarnas kärlek finns ändå kvar, säger Mancini om att han överväger att låta Balotelli spela igen till France Football, enligt The Sun.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

MANCHESTER. Problembarnet Mario Balotelli är tillbaka i truppen. Men Roberto Mancini tror att ödet låter en annan skandalomsusad anfallare avgöra titelmatchen.

- Jag tror att Carlos Tevez är ämnad att göra det viktigaste målet i klubbens historia. Det är vad jag tror, säger Mancini till brittisk press inför derbyt.

Argentinaren har varit glödhet och gjort fyra mål på de tre senaste matcherna.

- Han är en stjärnanfallare, om du har Carlos med tre andra anfallare är det hundra procent säkert att du kan göra det bättre, säger citytränaren under lördagens presskonferens.

Fansen slängde Tevez tröjor i sopbil

I kväll kan den forne United-spelaren bli City fansens hjälte - annat var det i höstas. Efter att ha vägrat hoppat in mot Bayern München och sedan ha flytt till Argentina gjorde City-supportrarna gemensam sak med Unitedfansen och slängde Tevez-tröjor i soporna. Efter allt bråk med Mancini tydde det mesta på att argentinaren var på väg bort under januarifönstret.

- Det var en märklig situation för sex månader sedan. Jag sa åt Carlos flera gånger att be om ursäkt annars är du slut för mig. Carlos ville inte göra det och ville lämna klubben i december på grund av det, säger Mancini under lördagen.

Men Tevez stannade, tränaren tog honom till nåder och den 21 mars gjorde "Carlitos" comeback mot Chelsea - trots att han inte hade spelat någon match på över ett halvår.

Tevez vill vara kvar i City

Tevez har lagt allt bråk bakom sig och nu verkar han vilja stanna i "The Blues". Till Manchester Evening News säger anfallaren att relationen med Mancini är "helt bra" och att han vill stanna i klubben som Sheikh Mansour äger.

- Den här klubben har byggt något speciellt de senaste åren och det var det som fick mig att gå till City. Jag har varit här sedan starten av projektet och jag delar samma vision som Sheikh Mansour. Han har alltid behandlat mig på ett briljant sett och jag vill återgälda hans förtroende och stanna så länge det krävs för att göra projektet till en succé.

Om han får stanna återstår att se. Men ett matchavgörande mål skadar inte Tevez chanser direkt.

Här är allt från hans skandalomsusade år. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela