Fabrice Muamba kollapsade på White Hart Lane den 17 mars under kvartsfinalen i FA-cupen mellan Tottenham och Bolton.
1 av 5
Fabrice Muamba kollapsade på White Hart Lane den 17 mars under kvartsfinalen i FA-cupen mellan Tottenham och Bolton. - Foto: SCANPIX
Varken spelare eller fans kunde tro sina ögon. Många var chockade och spelarna grät på planen.
2 av 5
Varken spelare eller fans kunde tro sina ögon. Många var chockade och spelarna grät på planen. - Foto: SCANPIX
På onsdag är Fabrice Maumba tillbaka på sin hemmarena som åskådare och får ett bra tillfälle att tacka för allt stöd, enligt The Guardian.
3 av 5
På onsdag är Fabrice Maumba tillbaka på sin hemmarena som åskådare och får ett bra tillfälle att tacka för allt stöd, enligt The Guardian. - Foto: Getty Images
Människor från hela världen visade sitt stöd för Muamba.
4 av 5
Människor från hela världen visade sitt stöd för Muamba. - Foto: Getty Images
Med läkarnas hjälp har Fabrice Muamba återhämtat sig snabbt.
5 av 5
Med läkarnas hjälp har Fabrice Muamba återhämtat sig snabbt. - Foto: Scanpix

Muamba tillbaka – i mardrömsmatchen: "En chans att tacka alla"

Fabrice Muamba är tillbaka på Reebok Stadium – som åskådare.


Har fått ett defibrillator-implantat

Ett defibrillator-implantat skiljer sig från en vanlig pacemaker.

Anordningen är lite större och är till för att förhindra att hjärtat stannar vid en hjärtattack. Den känner av livshotande förändringar i hjärtrytmen och elchockar hjärtat om det behövs.

Implantatet har en pacemaker inbygd och kan också stimulera hjärtat precis som en vanlig pacemaker, som ser till att hjärtat inte slår för fort eller för sakta.

BOLTON. Fabrice Muamba har återhämtat sig snabbt efter hjärtattacken i mars. På onsdag ska Bolton-anfallaren för första gången sedan mardrömskvällen se sina lagkamrater spela mot Tottenham – samma lag som han kollapsade mot, skriver The Guardian.

– Jag tror det kommer ge alla en chans att se hur väl han mår och hur långt han kommit sedan den där kvällen. Fabrice får chansen att tacka alla fans och spelare, säger Boltons tränare Owen Coyle till The Guardian och fortsätter:

– Men jag måste säga att jag inte kan garantera att han kommer. Om han känner sig tillräckligt bra för att komma är det ett bra tillfälle.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.