Tjuvar länsade Afonsos hem under match

- 16/03/2009, 13:22 -

Förre Malmö- och Örgrytespelaren blev bestulen på föremål värda 600 000 kronor.

Inbrottstjuvarna i England går vidare på deras nya favoritmåltavlor: rika fotbollsspelares hus under matchtid. Nästan halva Liverpools lag har tidigare länsats – nu är det Middlesboroughs Afonso Alves som har drabbats.

Hans Boro spelade match mot Portsmouth hemma på The Riverside Stadium i lördags och Afonso lämnade sitt hus i Yarm 14.15. Afonsos bror Alex Martins och Caio Ziller, tidigare presschef i Afonsos gamla klubb Atlético Mineiro, var på besök, och lämnade huset strax därefter för at åka till matchen. När de återvände till huset tillsammans vid sextiden på kvällen möttes de av ett länsat hus.

Det saknades smycken, datorer, matchtröjor från det brasilianska landslaget och från Middlesborough, värdepapper, sneakers och runt 200 pund i kontakter. Enligt Caio Ziller, som numera arbetar som journalist, hade föremål för runt 50 000 pund, nästan 600 000 kronor, försvunnit.

– Han blev till och med av med sitt pass. Jag blev dessutom av med min bärbara dator och en del personliga föremål, säger Caio Ziller till Globo.

Enligt tidningen arbetar polisen med teorin att inbrottet utfördes av en liga som är specialiserad på den typen av stölder.

– Även Lucas och Gerrard hade inbrott i sina hus förra året, och det hände även två spelare i Manchester United. Tyvärr förekommer det brottslighet över allt i världen och är inte enbart ett brasilianskt fenomnen, säger Afonso till Globo.

Skrivet av: