Andy Carroll, Liverpool och Oriol Romeu, Chelsea.
1 av 3
Andy Carroll, Liverpool och Oriol Romeu, Chelsea. - Foto: Bildbyrån
Liverpool krossade Chelsea med 4-1.
2 av 3
Liverpool krossade Chelsea med 4-1. - Foto: Bildbyrån
Jordan Henderson gjorde 2-0 -målet.
3 av 3
Jordan Henderson gjorde 2-0 -målet. - Foto: Bildbyrån

Chelsea överkört av Liverpool - fjärdeplatsen utom räckhåll

Liverpool vann säsongens sista hemmamatch med hela 4-1. I och med förlusten blir Champions League-finalen än viktigare för Chelsea. Förlust där och Abramovichs lag kan glömma CL-spel nästa säsong.


Liverpool - Chelsea 4- 1

1—0 självmål (19), 2—0 Jordan Henderson (25), 3—0 Daniel Agger (28), 3—1 Ramires (50), 4—1 Jonjo Shelvey (61).

Publik: 40 721.

Vinn biljetter till EM

Vem tyckte du var matchens lirare? Utse planens gigant efter matchen och tävla om biljetter till Sveriges matcher i EM - och chansen att dela ut priset till matchens lirare i mötet mellan Sverige - Frankrike.

LIVERPOOL. Liverpool fick en minirevansch för lördagens förlust i FA-cupen. Hemmalaget rivstartade och ledde med 3-0 efter en halvtimme. Chelseaspelarna verkade redan befinna sig i München och laget slarvade rejält. Först gjorde Michel Essien självmål i den 19:e minuten, sedan halkade John Terry och en fri Jordan Henderson satte 2-0. I den 28:e minuten nickade Daniel Agger in ett hörnmål för "The Reds".

Tavla av Chelseas målvakt

Londonlagets hopp tändes i början av andra halvleken när Ramires bröstade in 1-3, efter en frispark från Florent Malouda. Men efter en misslyckad rensning av reservmålvakten Ross Turnbull kunde Jonjo Shelvey sätta dit spiken i Chelseakistan.

Tack vare förlusten kan "The Blues" inte komma fyra, utan får rikta in sig på att besegra Bayern München i Champions League-finalen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.