Men det var Lavezzi drogs ned av Storari i den 63:e minuten. Cavani satte säkert straffen. - Foto: Massimo Pinca/SCANPIX
Alessandro Del Piero avslutade sin grandiosa karriär med en finalförlust.
Alessandro Del Piero avslutade sin grandiosa karriär med en finalförlust. - Foto: Massimo Pinca/SCANPIX
Målskyttarna för Napoli var Cavani och Hamsik.
Målskyttarna för Napoli var Cavani och Hamsik. - Foto: Massimo Pinca/SCANPIX
Napoli vann Italienska cupen och tog därmed sin första titel på 22 år.
Napoli vann Italienska cupen och tog därmed sin första titel på 22 år. - Foto: Salvatore Laporta/SCANPIX

Napoli vann cupen – första titeln sedan Maradona

Napoli tog sin första titel på 22 år när de slog seriesegrarna Juventus i Italienska cupen. Edison Cavani och Marek Hamsik är stora hjältar i Neapel efter varsitt mål.

"Super-pippos" karriär

Inzaghi har spelat i serie A sedan säsongen 1995-96. Han har hunnit representera Parma, Atalanta, Juventus och Milan.

Större delen av sin karriär har han tillhört "Rossonieri". 300 matcher och 156 mål har det blivit.

ROM. 1990 vann Napoli Italienska supercupen med Diego Maradona i laget. Sedan dess har neapelklubben varit utan titel och jublet var därför enormt på Stadio Olimpico i Rom när segern bärgades.

Efter att Ezequiel Lavezzi dragits ner av Marco Storari i straffområdet fick Napoli straff i den 63:e minuten. Väl vid punkten visade målkungen Edison Cavani hur en straff ska slåss och satte dit 1–0. Därefter pressade Juventus Napoli och de hade flera farliga målchanser att kvittera – men när Marek Hamsik kontrade 2–0 i den 83:e minuten var saken klar.

Glädje gick inte att ta miste när Napoli tog sin första titel på 22 år. Men medan Napoli möjligtvis påbörjade en nya era av titlar avslutade samtidigt en av den italienska fotbollens största profiler sin fotbollskarriär. Alessandro Del Piero förlorade sin sista fotbollsmatch men fick avsluta med att vinna Serie A – för åttonde gången.

/
/
/
/

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.