Ferguson misströstar: femling blir svårt

Manchester Unitedmanagern berättar ALLT i en ny intervju.


Alex Ferguson lät sig nyligen bli intervjuad av Tony Blairs tidigare PR-chef Alastair Campbell. Det blev en minst sagt lyckad intervju där Ferguson avslöjade ett av sina största misstag under sina 23 år som boss i Manchester United. Men det viktigaste som framkom var att Ferguson själv inte tror på en historisk femling. Någon gång måste turen ta slut menar skotten.

– När du spelar cupfotboll måste du inte bara vara bäst hela tiden, utan du behöver också en hel del tur, och jag tror det är för mycket begärt för alla situationer att gå ens väg, säger 67-åringen till The Stateman.

Ferguson har tidigare vunnit en trippel med United. Det var säsongen 98/99. Då som nu fanns spelare som Roy Keane, Ryan Giggs och Paul Scholes med i truppen, även om Scholes och Keane missade finalen mot Bayern München på grund avstängning. Just dessa tre spelare kommer alltid finnas i Fergusons drömelva. Beckham "knackar på dörren", som så många andra.

– Mitt problem är jag har haft så många bra spelare att jag inte kan skapa endast ett drömlag.

–Jag frågar mig själv, vilka spelare kan jag inte lämna utanför. Keane, Scholes, Giggs (jag skulle aldrig lämna ut honom om jag spelade med bästa laget). Ronaldo och Cantona är båda aldrig-lämna-ute-spelare. Du skulle ha Beckham som knackar på dörren. När det gäller Rooney, om jag lämnar honom utanför, ja då måste jag göra det via e-post, annars skulle jag aldrig få slippa höra om det. Gud, när du går igenom mina spelare så har jag har välsignats med fantastiska spelare.

I den Champions Leaguetruppen spelade även en viss Jaap Stam i Uniteds mittförsvar. Holländaren var en av världens bästa backar och dominerade allt som oftast i både England och Europa. Men en konflikt över en bok där Stam avslöjade detaljer om United tvingade Ferguson att göra sig av med en av sina favoriter. Enligt Ferguson var det ett av hans största misstag i karriären. Det ledde inte bara till att laget tappade i styrka, utan att det dröje en lång tid och kostade en hel del pengar för United att hitta en fullvärdig ersättare - Rio Ferdinand.

I slutet av intervjun berättar Ferguson att han för alltid kommer att rösta på Labour i England och att han redan bestämt datum för att pensionera sig. Men det är inget han kommer att avslöja än på ett tag. Benitez, Wenger och resten av Fergusons konkurrenter får helt enkelt acceptera läget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.