Liverpool mot Chelsea i kvartsfinal

- 20/03/2009, 11:42 -

Kvartsfinalerna i Champions League har lottats.

Klockan tolv på fredagen lottades kvartsfinalerna i Champions League. Här är resultatet:

Villarreal - Arsenal

Manchester United - Porto

Liverpool - Chelsea

Barcelona - Bayern München

Det stod mellan åtta lag: fyra brittiska (Arsenal, Chelsea, Liverpool och Manchester United), ett tyskt (Bayern München), två spanska (Barcelona och Villarreal) och ett portugisiskt (Porto).

I och med att lottningen är fri inför kvartsfinalerna kommer lag från samma länder för första gången i turneringens historia att kunna ställas mot varandra.

Det är ett par verkligt högintressanta möten vi ser fram emot i april.

Brittiska tungviktsmötet Liverpool-Chelsea blir en repris på förra årets semifinal, där Chelsea gick segrande ur striden. Londonlaget är i bra form för tillfället efter att nye managern Guus Hiddink tog över, men motståndarna Liverpool kommer å andra sidan från en förkrossande 5-0-vinst mot Real Madrid. Så det är onekligen öppet i den matchen. Det är för övrigt femte raka säsongen som de båda lagen ställs emot varandra i europacupspel.

Ett annat stormöte är tyska Bayern München, som pulvriserade Sporting Lissabon i åttondelen med totalt 12-1 på två matcher, vilka äntligen ställs mot motstånd av högsta klass när de får åka till Camp Nou och möta Messi, Henry och de andra superstjärnorna i Barcelona.

Det andra spanska laget Villarreal, med svenskbekantingen Sebastián Eguren som härförare på mittfältet, ställs emot brittiska Arsenal, som tog sig vidare genom ett halmstrå i den utdragna straffläggningen mot Roma i åttondelsfinalen.

Kanske enklaste motståndet på pappret fick titelhållarna och Premier League-mästarna Manchester United, som i kvartsfinalen får ta emot högoddsaren Porto, där första mötet spelas på Old Trafford.

Kvartsfinalerna kommer att spelas i en serie om två matcher. Första omgången spelas på tisdagen och onsdagen den 7-8 april, och andra omgången den 14-15 april, enligt Uefas hemsida.

Seminfinalerma spelas sden 28-29 april och 5-6 maj, med följande möten:

Manchester United/Porto-Villarreal/Arsenal

Barcelona/Bayern München-Liverpool/Chelsea

Finalen spelas på Olympiastadion i Rom 27 maj.

Skrivet av: