Måndag 17 Maj
Stockholm

Ferguson: Benítez är slösaktig

De är historiska rivaler i den engelska toppfotbollen och nu även rivaler på marknaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Manchester Uniteds ledning i ligan såg ut att vara ointaglig. Men efter att Liverpool fullkomligen krossade de röda djävlarna på Old Trafford med hela 4-1, är det öppet igen. Och Ferguson har ännu inte återhämtat sig.

För att strö extra salt i såren påstod Bentez att Manchester United har stora fördelar och att skillnaden klubbarna emellan är "kanske 100 miljoner pund och en stor arena". Ferguson, som fortfarande var rasande efter förlusten, var inte sen att svara på kritiken.

– Den otroliga sanningen är att de använt 60 spelare i sitt reservlag den här säsongen. Vi har värvat 18 spelare på fem säsonger men då är åtta av dem ännu ungdomar, säger Ferguson skriver Guardian.

– Vi gillar att utveckla våra egna ungdomar men andra klubbar är annorlunda. Rafa har en annan filosofi än jag vad gäller att ta fram spelare. Men det är det stora med fotbollen att alla har sitt sätt att göra saker, säger Ferguson.

Den rådande finanskrisen beräknas slå hårt mot Premier League-klubbarna under nästa år. Men där är Ferguson säker på sin sak vad gäller Bentez:

– Det talas om en lågkonjuktur men det kommer inte bli någon i Liverpool. Där blir det en köporgie, för det är hans sätt, säger Ferguson skriver Guardian.

Liverpool som gjorde förra årets största värvning, i och med köpet av Fernando Torres, har under Benitez tid köpt spelare för hiskeliga 2.2 miljarder kronor. Under samma period la Manchester United bara ut två miljarder.

Bentez blev sur på kvittokritiken och svarade vetgiriga journalister "att det spelar ingen roll vad siffrorna säger, för Manchester United har ändå mer pengar än vi".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela