Robin van Persie tänker inte skriva på något nytt kontrakt med Arsenal.
1 av 3
Robin van Persie tänker inte skriva på något nytt kontrakt med Arsenal. - Foto: Lefteris Pitarakis/SCANPIX
Han har ett år kvar på kontraktet och om Arsenal vill ha pengar vid en övergång bör de sälja honom redan i detta transferfönster.
2 av 3
Han har ett år kvar på kontraktet och om Arsenal vill ha pengar vid en övergång bör de sälja honom redan i detta transferfönster. - Foto: Bogdan Maran/SCANPIX
Bland annat ska Milan, Manchester City och Juventus vara intresserade av holländarens underskrift.
3 av 3
Bland annat ska Milan, Manchester City och Juventus vara intresserade av holländarens underskrift. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Van Persie på väg bort - förlänger inte kontraktet

Arsenals Robin van Persie väljer att inte förlänga sitt kontrakt som går ut om ett år. "Jag har tänkt igenom det här länge och väl".


LONDON. Lagkaptenen Robin van Persie och Premier Leagues skyttekung Robin van Persie ser ut att lämna Londonlaget.

- Jag har tänkt igenom det här länge och väl, men har bestämt mig för att inte förlänga kontraktet. Ni, fansen, har självklart rätt att tycka annorlunda än mig, och jag kommer alltid att respektera era åsikter, skriver van Persie på sin officiella hemsida.

Den holländska anfallaren gjorde 30 mål för Arsenal den gångna säsongen och var lagets klart viktigaste spelare.

- Personligen hade jag en fantastisk säsong, men mitt mål har varit att vinna pokaler med laget och att föra klubben tillbaka till sina glansdagar.

"Tänker inte gå in på några detaljer"

- Av respekt gentemot Mr. Wenger, spelarna och fansen tänker jag inte gå in på några detaljer, men olyckligtvis blev det senaste mötet återigen ett bevis på att vi på många punkter inte är överens hur Arsenal ska utvecklas.

Har värvat Podolski och Giroud

Det har länge ryktats om att stjärnanfallaren ska ha varit på väg bort från Emirates. Arsenal är inte oförberett och har redan värvat Olivier Giroud och Lukas Podolski. Trots det skulle en förlust av Robin van Persie vara blytung.

- Vi måste behålla Robin van Persie till varje pris, eftersom vi är beroende av honom offensivt, sa Arsenals tränare Arsene Wenger innan han visste om holländarens beslut enligt The Sun.

Flera klubbar uppges vara intresserade av van Persie, bland annat Milan, Manchester City och Juventus.

Om Arsenal skulle välja att behålla honom även det sista året på kontraktet skulle han gå gratis nästa sommar. Med anledning av detta kommer Arsenal troligen sälja honom redan i det här transferfönstret. Men var han holländaren sticker är ännu oklart.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!