Liverpool förnedrade Aston Villa

Liverpool hade chansen att ta tillbaka andraplatsen. Och de tog den med besked.

Det började bra för Liverpool som efter åtta minuter kunde ta ledningen. Det var Dirk Kuyt som rakade in returen efter en frispark från Steven Gerrard som nickskarvats i ribban och ner till holländaren. Kuyt tog i för kung och fosterland och ledningsmålet var ett faktum.

Därefter följde en period av jämnare spel på Anfield, med hyfsade lägen för båda lagen. Men i den 33:e minuten var det dags igen. Pepe Reina, som stått för flera kvalificerade räddningar på avslut från i första hand John Carew, sparkade långlång utspark som Albert Riera klippte till på. Ribba in. Egil "Drillo" Olsen hade varit stolt över hur få tillslag som föranledde målet.

Matchen kändes i princip avgjord redan där men mer skulle komma från extremt formstarka Liverpool. Steven Gerrard gav Liverpool 3-0 på straff efter 39 minuter sedan Riera fallit relativt lätt i närkamp med Villabacken Reo-Coker.

Andra halvlek var blott fyra minuter gammal när Steven Gerrard bredsidade in en frispark. Brad Friedel kanske borde tagit den men var på väg åt fel håll och hann inte ner. I det här läget kändes det som att matchen lika gärna skulle kunna sluta 7-0.

När Fernando Torres rann igenom och petade bollen förbi Friedel, för att sedan falla på Villamålvakten, var straffen självklar. Däremot var utvisningen fullkomligt felaktig i och med att Friedel inte på något sätt försökte riva omkull Torres med avsikt. Steven Gerrard slog straffen, i samma hörn som tidigare, och 5-0 och var ett faktum. Gerrard hattrickhjälte alltså. Och det var en nöjd lagkapten som till intensiva ovationer lämnade planen till förmån för David N'gog i den 80:e minuten.

Sammanfattningsvis en hyfsad dag på jobbet för Rafael Benitez och hans mannar som nu gjort flest mål i ligan. Värre för Aston Villa som nu tappar mark i jakten på den sista, mycket åtråvärda, Champions Leagueplatsen.

Liverpool går i och med segern förbi Chelsea, upp på andra plats, en bakom ledande Manchester United, som dock har en match mindre spelad.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.