London Times i öppet krig med Italien och Rom

- 22/03/2009, 18:55 -

En av världens äldsta tidningar attackerar Rom och kräver att Champions Leaguefinalen flyttas.

Engelska supportrar har de senaste åren råkat ut för flera incidenter när man besökt Rom som i år står som värd för Champions Leaguefinalen. Då hälften av de återstående åtta lagen i Champions League är från England är chansen stor att minst ett av finallagen kommer att vara engelsk.

Det innebär att en stor skara supportrar kommer att invadera den eviga staden den 27 maj. Därför fruktar engelsmännen med en av världens äldsta tidningar i spetsen, London Times, att många supportrar kommer att knivhuggas. Times har därför startat en kampanj där man kräver att Uefa flyttar matchen för att undvika en ny slakt. Man attackerar Rom från alla håll och anser att den italienska mentaliteten måste ändras i grunden om landet ska stå värd för någonting alls i framtiden.

"Säg nej till huggstaden"

Times kampanj som går under namnet "Say no to Rome. Say no to Stab City. Say non to Michel Platini":

"Hur många människor måste knivhuggas i Rom innan Uefa går med på att flytta finalen? Roms ökända anhängare är fast i det mörka 70- och 80-talet, men det har inte hindrat UEFA från att fortsätta med sina kontroversiella planer att hålla årets Champions Leaguefinal i Roms Olympiastadion. Tiden har kommit för att ta ställning."

"Skriver man Rom och knivskuren på google får man 280 000 träffar. Arsenalfans attackerades förra veckan mot Roma. 14 Liverpoolfans knivhöggs för åtta år sedan. 16 Manchester Unitedfans höggs 2007. Tre från Middlesbrough höggs 2006. Listan fortsätter."

"Roms borgmästare rasande"

Och så fortsätter den våldsamma attacken på Italien i allmänhet och Rom i synnerhet. De hårda ordvalen har lett till att Roms borgmästare, Gianni Alemanno, kännt sig tvungen att svara på påhoppen. I ett öppet brev slår han tillbaka - stenhårt.

"Den här kampanjen är både elak och ärekränkande."

"Jag vill också påpeka, i form av ett svar på de uttalanden som gjordes i artikeln, att en sökning på Google med orden London och knivhugg ger upp 2 670 000 träffar, tio gånger högre än de som visas för Rom."

"Jag kan tillägga att staden redan visat - på senare tid och inte för flera år sedan - att vi kan vara en bra och välkomnande värd. Titta bara på Six Nations rugbymatcher"

Enligt Times så måste Uefa flytta matchen för att lära Italien en läxa som den England fick göra under 80- och 90-talet. Dessutom vill Times, inte helt överraskande, att matchen flyttas till Wembley.

Skrivet av: