Walid Atta gjorde tidigt 1–0 för Helsingborg och därefter rullade det bara på för skåningarna. - Foto: SCANPIX
Alfred Finnbogason var pigg i matchen.
Alfred Finnbogason var pigg i matchen. - Foto: SCANPIX
Thomas Sörum gjorde 2–0 för HIF i den 27:e minuten.
Thomas Sörum gjorde 2–0 för HIF i den 27:e minuten. - Foto: SCANPIX

Drömstart tog HIF vidare

Helsingborg är vidare i Champions League-kvalet efter 3–0 mot The New Saints hemma på Olympia. "Vi är nöjda men vi måste upp ytterligare en nivå i nästa omgång", säger tränare Hareide.

Helsingborg–The New Saints 3–0 (2–0)
Målen: 1–0 (8) Walid Atta, 2–0 (27) Thomas Sörum, 3–0 (89) Alvaro Santos.
HELSINGBORG. Efter en usel insats fick Helsingborg tursamt med sig 0–0 på bortaplan mot det walesiska laget The New Saints förra veckan. Men hemma på Olympia var det inget snack. Med hjälp av två tidiga mål kunde skåningarna defilera hem segern och ta sig till den tredje omgången i Champions League-kvalet

Det var mittbacken Walid Atta som, på hörna, nickade in 1–0 till HIF redan i den åttonde minuten.
The New Saints hade några halvlägen som kunde ha resulterat i mål men när sedan Thomas Sörum enkelt petade in 2–0 – efter stort slarv i det walesiska försvaret – i den 27:e minuten var saken klar.
– Det var skönt med utdelning tidigt i matchen, säger målskytten Walid Atta till TV10.

Den andra halvleken handlade mest om att fördriva tiden och vänta på att domaren skulle blåsa av matchen. Men det var på intet sätt orättvist när den nyinbytte Alvaro Santos stod för matchens behållning.
Strax utanför straffområdet skruvade brassen in bollen i målvaktens vänstra kryss och satte definitivt spiken i kistan.

I Champions Leagues tredje omgång möter de svenska mästarna det polska laget Slask Wroclaw.