Antonio Conte anklagas formellt och kan stängas av i ett halvår.
Antonio Conte anklagas formellt och kan stängas av i ett halvår. - Foto: SCANPIX

Juventus succétränare anklagad - kan stängas av

Antonio Conte riskerar att bli avstängd i sex månader. Juventus-tränaren är en av flera som är misstänkta i den stora italienska spelhärvan.


Vad händer?
En stor utredning pågår i Italien, där flera matcher tros ha varit uppgjorda. Samtidigt ska även spelare, däribland den landslagsmeriterade spelare Cristiano Doni, ha satsat på uppgjorda matcher.

Fusket tros dessutom kunna visa sig bli mycket större än den förra skandalen Calciopoli från 2006
TURIN. Spelskandalen i Italien rullar vidare. Nu riskerar Juventus succétränare Antonio Conte att stängas av i sex månader - för att inte ha anmält uppgjorda matcher.

Det var på torsdagens som det italienska fotbollsförbundets ordförande Stefano Palazzi avslöjade vilka som borde bestraffas av förbundet. Totalt handlade det om 44 personer och 13 klubbar, varav fem av dem spelar i Serie A. Och Conte var alltså en av dem som Palazzi anser borde stängas av.

Tränaren, som fick sitt hus genomsökt av polisen precis innan sommarens EM-slutspel, misstänks för att ha vetat att två matcher var uppgjorda säsongen 2010/2011. Han ska dock ha undvikit att anmäla matcherna och riskerar därför tre plus tre månaders avstängning.

Landslagsspelare indragna i härvan
Conte är dock inte den ende kända personen som är misstänkt. Även stjärnan Domenico Criscito, Simone Pepe, Marco Di Vaio är anklagade, samtidigt som Serie A-klubben Lecce riskerar tvångsdegradering.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.