Kalmar FF hade mycket väl kunnat göra både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken. Men matchen slutade ändå bara med 1-0-seger till smålänningarna. - Foto: SCANPIX
Frågan är om 1-0 räcker?
Frågan är om 1-0 räcker? - Foto: SCANPIX

Kalmar sänkte topplaget
- nära Europa League

Kalmar vann med 1-0. Men det hade mycket väl kunnat bli fler mål om KFF hade utnyttjat sina chanser när det schweiziska topplaget Young Boys kom på besök.

KALMAR. Kalmar FF tog ett stort steg närmare Europa League efter 1-0 hemma mot schweiziska Young Boys.

Hemmalaget var stundtals illa ute mot gästerna, som den gångna säsongen slutade trea i den inhemska ligan. Trots det lyckades Sebastian Andersson smita undan sina försvarare efter knappt 20 minuters spel - och satte även det matchvinnande målet.

Smålänningarna trummade vidare i den andra halvleken och tog över taktpinnen helt och hållet. Laget radade upp målchanser och hade flera riktigt sylvassa lägen.

Nära Europa League
KFF lyckades dock inte få hål på bortamålvakten igen och matchen slutade alltså 1-0. Ett resultat som mycket väl kan räcka för att ta Kalmar till den sista kvalomgången till Europa League.
/

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.