Enligt Tutto Sport erkänner Juventus tränare Antonio Conte att han visste om uppgjorda matcher i Serie A.
1 av 5
Enligt Tutto Sport erkänner Juventus tränare Antonio Conte att han visste om uppgjorda matcher i Serie A. - Foto: SCANPIX
Hans advokater förhandlar nu med det italienska fotbollsförbundets disciplinkommitté för att få ett kortare straff.
2 av 5
Hans advokater förhandlar nu med det italienska fotbollsförbundets disciplinkommitté för att få ett kortare straff. - Foto: SCANPIX
Domenico Criscito är indragen i skandalen och skickades hem från Italiens EM-trupp på grund av detta.
3 av 5
Domenico Criscito är indragen i skandalen och skickades hem från Italiens EM-trupp på grund av detta. - Foto: SCANPIX
Även EM-spelaren Lenoardo Bonucci riskerar både avstängning och höga böter för sin inblandning.
4 av 5
Även EM-spelaren Lenoardo Bonucci riskerar både avstängning och höga böter för sin inblandning. - Foto: SCANPIX
Så även Marco Di Vaio som numera spelar för Montreal Impacts i MLS.
5 av 5
Så även Marco Di Vaio som numera spelar för Montreal Impacts i MLS. - Foto: SCANPIX

Conte erkänner –
för att korta straffet

Antonio Conte erkänner sin inblandning i Scommessopoli-skandalen – förhandlar nu för att få ett kortare straff.


Scommessopoli – Italiens nya spelskandal
Totalt är 44 spelare och 13 klubbar indragna i spelskandalen där flera matcher ska ha varit uppgjorda. Serie A-klubbarna som är berörda är Lecce, Udinese, Bologna, Sampdoria, Siena och Torino. 
Värst är det för Lecce som, liksom Juventus under Calciopoli-skandalen 2006, riskerar att flyttas ner i divisionerna. De andra klubbarna riskerar "bara" poängavdrag.

Kända spelare som inblandade i skandalen är exempelvis EM-spelaren Leonardo Bonucci, Domenico Criscito som skickades hem från EM på grund av detta och Marco Di Vaio

TURIN. Strax innan EM drogs Juventus tränare Antonio Conte i den nya italienska spelskandalen Scommessopoli. Han har tidigare förnekat all inblandning i skandalen men har nu satt sig vid förhandlingsbordet med det italienska fotbollsförbundets disciplinkommitté. 

Enligt Tutto Sport har Conte erkänt att han har känt till att matcher har varit uppgjorda när han var tränare för Siena säsongen 2010-2011 – men han har själv inte varit drivande i processen. Trots detta kommer han bestraffas eftersom han inte har anmält två uppgjorda matcher som han själv har vetat om. 

Eftersom Conte erkänner anklagelsen kan han komma att slippa att dras inför disciplinkommitténs domstol och kan därmed få sitt straff förkortat. Just nu förhandlar hans advokater om att den förre mittfältaren ska få fyra månaders avstängning men han kan tvingas bort från tränarbänken i sex månader. Detta skulle betyda att han i bästa fall kan träna sitt lag under vanliga former den första november och i sämsta fall den första januari.

Juventus ledning har under hela processen varit bakom sin tränare och hävdat hans oskuld – men med tanke på klubbens tidigare historia med spelskandaler är frågan hur de kommer att reagera nu?

I den italienska pressen börjar orden bli hårda mot Juventus och Conte. Football Italias bloggare Antonio Labbate antyder att "den gamla damen" bör sparka stjärnan.
"Det vore oprofessionellt av en klubb i den gamla damens status att inte fundera på vad de ska göra med den förre mittfältaren om han blir avstängd efter förhören i augusti", skriver han på Football Italia.  

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.