AIK krossade sina motståndare och är väldigt nära Europa League.
AIK krossade sina motståndare och är väldigt nära Europa League. - Foto: SCANPIX

Psykades i natt - sen fick de stryk mot AIK

AIK krossade Lech Poznan. Nu är Solna-laget väldigt nära den sista kvalomgången til Europa League.

SOLNA. Två gånger om utlöste en AIK-huligan brandlarmet i Lech Poznans hotell. I dag fick det trötta bortalaget storstryk på Råsunda och AIK är i stort klart för den sista kvalomgången till Europa League.

Det började dock svajigt och matchen fick dessutom skjutas upp efter att ett flertal rökbomber briserats och bengalertänts. Men när mötet väl drog igång fick åskådarna på Råsunda vänta till den andra halvleken för att se målen rulla in.

Och då var det bara hemmalaget som lyckades näta. Efter knappt 20 minuter pressade Martin Lorentzsson in öppningsmålet, innan Celso Borges drygade ut till 2-0. Martin Mutumba fastställde dessutom slutresultatet med sitt 3-0-mål med bara minuterna kvar att lira - vilket betyder att AIK är väldigt nära playoff-omgången.