Markus Rosenberg är klar för West Bromwich Albion.
1 av 5
Markus Rosenberg är klar för West Bromwich Albion. - Foto: Bildbyrån
Han blir därmed klubbkamrat med landslagskompisen Jonas Olsson.
2 av 5
Han blir därmed klubbkamrat med landslagskompisen Jonas Olsson. - Foto: Bildbyrån
Rosenberg gick från Malmö till Ajax 2005.
3 av 5
Rosenberg gick från Malmö till Ajax 2005. - Foto: Bildbyrån
De fem senaste säsongerna har 29-åringen huserat i Werder Bremen.
4 av 5
De fem senaste säsongerna har 29-åringen huserat i Werder Bremen. - Foto: Bildbyrån
Förra säsongen gjorde han tio mål för Bundesliga-klubben.
5 av 5
Förra säsongen gjorde han tio mål för Bundesliga-klubben. - Foto: Uwe Speck/BILDBYRÅN

Rosenberg är klar för WBA – blir klubbkompis med Olsson

Markus Rosenberg är klar för West Bromwich Albion. Precis som Nyheter24 skrev i går kommer 29-åringen bli lagkamrat med landslagsvännen Jonas Olsson.


Rosenbergs tidigare klubbar
Malmö FF, Halmstad BK (lån), Ajax, Werder Bremen, Racing Santander (lån).

WEST BROMWICH. Trots intresse från klubbar i både Europa och Kina valde 29-årige Markus Rosenberg att skriva på ett treårskontrakt med West Bromwich Albion i Premier League. Anfallaren kommer därmed att ansluta till tränaren Steve Clarkes trupp som innefattas av bland annat landslagskompisen Jonas Olsson.

"Har gjort mål i tre av Europas största ligor"

– Jag är överlycklig över att välkomna Markus till klubben, säger Clarke till West Bromwich officiella hemsida och fortsätter:

– Han är en erfaren anfallare som har gjort mål i såväl tre av Europas största ligor, som i de högst rankade europeiska turneringarna och är besluten att bevisa sin förmåga i Premier League.

Rosenberg kommer att tampas med framför allt Shane Long och Peter Odemwingie om anfallsplatserna i laget och enligt Clarke kommer han att tuffa till konkurrensen för alla i laget.

"Kommer tagga de andra anfallarna"

– Markus kommer verkligen att öka konkurrensen i anfallspositionerna i laget och kommer förhoppningsvis tagga till de anfallare vi redan har här, säger tränaren.

Rosenberg kommer att bära nummer åtta i den blåvitrandiga tröjan och den förre Werder Bremen-spelaren kommer verkligen få slåss för att konkurrera ut Long och Odemwingie i anfallet.

Nyheter24 har utan resultat försökt nå Rosenbergs agent Martin Dahlin för en kommentar.

/
/
/
/
WBA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

3 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.