Rafael van der Vaart lämnar Tottenham och återvänder till Hamburg.
1 av 2
Rafael van der Vaart lämnar Tottenham och återvänder till Hamburg. - Foto: KAI-UWE KNOTH/SCANPIX
Tottenham har därmed släppt både Modric och van der Vaart på mittfältet.
2 av 2
Tottenham har därmed släppt både Modric och van der Vaart på mittfältet. - Foto: SCANPIX

Tottenham tappar sin storstjärna

Rafael van der Vaart lämnar Tottenham – och återvänder till sin gamla klubb Hamburg i Bundesliga: "Det är som att en dröm går i uppfyllelse för mig och min familj."


STOCKHOLM. Efter försäljningen av Luka Modric har Tottenham varit aktiva på transfermarknaden för att hitta ersättare. I onsdags värvade Spurs Moussa Dembélé från Fulham och bara timmar innan fönstret stänger har de fått sitt bud på Joao Moutinho accepterat av Porto

Att locka till sig Moutinho ser ut att kunna bli väldigt viktigt för Spurs. Nu har de nämligen släppt den holländske storstjärnan Rafael van der Vaart (och Zlatans bäste kompis?) till Hamburg

29-åringen, som spelade i Hamburg mellan 2005 och 2009, verkar ha längtat tillbaka.

– Att få återvända till Hamburg är som en dröm som går i uppfyllelse för mig och min familj, säger den holländske stjärnan till Hamburgs officiella hemsida.

Van der Vaart har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.