Den rutinerade mittfältaren Michael Essien återförenas med Jose Mourinho. Efter midnatt svensk tid blev det klart att han ansluter på lån till Real Madrid från Chelsea.
1 av 5
Den rutinerade mittfältaren Michael Essien återförenas med Jose Mourinho. Efter midnatt svensk tid blev det klart att han ansluter på lån till Real Madrid från Chelsea. - Foto: AP Photo/Elaine Thompson
Den franske landslagsmålvakten Hugo Lloris var en av två tunga nyförvärv i Tottenham under den sista dagen.
2 av 5
Den franske landslagsmålvakten Hugo Lloris var en av två tunga nyförvärv i Tottenham under den sista dagen. - Foto: AP Photo/Francois Mori
Den andre var amerikanen Clint Dempsey. André Villas-Boas snuvade Liverpool på succéanfallaren.
3 av 5
Den andre var amerikanen Clint Dempsey. André Villas-Boas snuvade Liverpool på succéanfallaren. - Foto: AP Photo/Alastair Grant
City stod kanske för det största kapet när de gjorde klart med brassen Maicon, till höger. Enligt uppgifter till vrakpriset 33 miljoner kronor.
4 av 5
City stod kanske för det största kapet när de gjorde klart med brassen Maicon, till höger. Enligt uppgifter till vrakpriset 33 miljoner kronor. - Foto: AP Photo/Vadim Ghirda
Liverpool-tränaren Brendan Rodgers fick klara sig helt utan nyförvärv den sista dagen, trots att han hoppats knyta till sig en målskytt av rang.
5 av 5
Liverpool-tränaren Brendan Rodgers fick klara sig helt utan nyförvärv den sista dagen, trots att han hoppats knyta till sig en målskytt av rang. - Foto: AP Photo/Sang Tan

Här är den sista transferdagens bästa värvningar

Vilda rykten och spekulationer, oväntade vändningar - och miljonövergångar som blev klara med någon minuts marginal. Här följer de hetaste övergångarna fram till midnatt.


Faktaruta

Klubbarna som var mest aktiva:

- Manchester City

- Tottenham

- Chelsea

...Och de tog det lugnt:

- Barcelona

- Arsenal

- Manchester United

Som så ofta förr var det störst tryck i England och bland Premier league-klubbarna den sista transferdagen. De som kom att bli mest aktiva var regerande mästarna Manchester City som gjorde hela nio affärer de avslutande 24 timmarna. Mest anmärkningsvärda var köpen av Maicon och Javi Garcia och försäljningen av Nigel de Jong till Milan.

En klubb som däremot inte levde upp till sina supportrars förväntningar den sista transferdagen var Liverpool. Brendan Rodgers sålde och sålde, men gjorde inte klart med en enda värvning och står nu med en ganska tunn trupp inför höstsäsongen.

– Vi behöver få in etablerade målskyttar i laget - det har alltid varit vårt mål, sa den nye managern på en presskonferens under fredagen, uppger Belfast Telegraph.

Michael Essien, mittfältare. Från Chelsea till Real Madrid, lån.

En övergång som blev klar i transferfönstrets absoluta slutskede. Den slitstarke och rutinerade defensive mittfältaren återförenas med Jose Mourinho. En klok värvning, inte minst med tanke på att Lassana Diarra fick lämna. Det är trots allt en märkbar förlust för Chelsea, som skrev följande i ett pressmeddelande om lånet:

"Essien har varit en viktig del av vårt mittfält under hans sex säsonger i västra London. Han har varit med och vunnit två Premier League-titlar, fyra FA-cup-titlar och en Champions League-titel."

Clint Dempsey, mittfältare/anfallare. Från Fulham till Tottenham.

Amerikanen som gjort succé de senaste säsongerna på Craven Cottage har lämnats utanför Martin Jols trupp de inledande matcherna då han gått ut med att han velat lämna Fulham. Länge såg det ut som att det skulle bli en flytt till Anfield, men sedan Liverpool inte velat erbjuda det Jol och Co krävt blev det istället Tottenham och White Hart Lane som blev Dempseys nya klubb. 6 miljoner pund uppges AVB och Spurs få betala för amerikanens signatur.

- Att få spela för denna tränare (André Villas Boas) och för det här laget är en dröm som gör i uppfyllelse. Jag vill göra det mesta av det, sa Dempsey enligt BBC Sport .

Hugo Lloris, målvakt. Från Olympique Lyonnais till Tottenham.

Ytterligare en stark sista minuten-värvning för André Villas-Boas. En stabil målvakt som etablerat sig i det franska landslaget. Suddar bort de frågetecken som funnits kring Spurs målvaktspost. 7,8 miljoner pund samt 20 procent vid en vidareförsäljning är vad Lyon fick för landslagsmålvakten.

Javi Garcia, mittfältare. Från Benfica till Manchester City.

Den sista transferdagens dyraste värvning. City fick punga ut med 15,8 miljoner pund enligt dailymail.co.uk för den defensive mittfältaren. Citys tränare Mancini har tidigare kritiserat andra klubbar för att kräva överpris på spelare när hans klubb visat intresse.

"Det är ett problem när du försöker värva en spelare och hans klubb kan kräva 20 miljoner pund. Det är inte ett korrekt agerande från den andra klubben. Sen är det inte alltid möjligt att få alla spelare man vill ha. Men om jag får några av dem är jag glad."

Maicon, högerback. Från Inter till Manchester City.

Den explosive brassen blev ett riktigt fynd för Roberto Mancini och City. Hans kontrakt med Inter löpte ut efter säsongen, vilket gjorde att de blev tvungna att släppa honom till England för en billig peng. Maicon själv var lättad och glad när värvningen blev klar. Hans hälsning till sina nya fans på Citys officiella hemsida:

"Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Manchester City. Jag längtar efter att få komma till Etihad Stadium och träffa supportrarna. Jag hoppas de kommer stödja klubben och mig i år och att vi kan ge dem många fina resultat."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.