Ikväll går PSG in i Champions League för första gången på nio år.
1 av 3
Ikväll går PSG in i Champions League för första gången på nio år. - Foto: Michel Euler / AP / SCANPIX
Zlatan tror på laget som PSG har byggt upp.
2 av 3
Zlatan tror på laget som PSG har byggt upp. - Foto: Jacques Brinon/AP
Den här synen hoppas de flesta PSG-supporters på ikväll.
3 av 3
Den här synen hoppas de flesta PSG-supporters på ikväll. - Foto: © Bildbyrån / Dave Winter / Icon Sport

Kravet från ägarna: Semifinal

PSG har köpt spelare för miljardbelopp. på tisdagskvällen när Zlatan och resten av laget möter Dynamo Kiev i den första Champions League-matchen är det bara seger som gäller. Kravet från ledningen är nämligen semifinal.


Såhär har det gått tidigare för Zlatan

2001-2002: Ajax, ut i tredje kvalomgången mot Celtic. 
2002-2003: Ajax, ut i kvartsfinal mot Milan. 
2003-2004: Ajax, ut i gruppspelet. 
2004-2005: Juventus, ut i kvartsfinal mot Liverpool. 
2005-2006: Juventus, ut i kvartsfinal mot Arsenal. 
2006-2007: Inter, ut i åttondelsfinal mot Valencia. 
2007-2008: Inter, ut i åttondelsfinal mot Liverpool. 
2008-2009: Inter, ut i åttondelsfinal mot Manchester United. 
2009-2010: Barcelona, ut i semifinal mot Inter. 
2010-2011: Milan, ut i åttondelsfinal mot Tottenham. 
2011-2012: Milan, ut i kvartsfinal mot Barcelona.

Källa: Fotbollskanalen.se 

PARIS. PSG spelar Champions League för första gången på nio år, på tisdagskvällen inleds vägen mot titeln när Zlatan Ibrahimovic nya klubb tar emot Dynamo Kiev på Parc des Princes.

– Det kommer att bli en stor upplevelse för klubben, dess spelare och naturligtvis för fansen, säger Zlatan till Francefootball.

Zlatan har spelat Champions League-fotboll med inte mindre än sex klubbar nu, sina första vacklande steg tog han med Ajax säsongen 2001-2002 och längst kom han med Barcelona som slogs ut av Inter i semifinalen säsongen 2009-2010. Ikväll inleds en ny säsong mot titeln som Ibrahimovic aldrig har vunnit.

– Jag vill vinna, det är därför jag spelar fotboll. Det händer något fantastiskt i Paris just nu, det är därför jag kom hit. 

Underskattar ingen

Zlatan tror att Dynamo Kiev är en bra inledning för ett ännu, i sammanhanget, orutinerat PSG. För Zlatan kommer det dyka upp en del spelare som han ställdes mot i sommaren EM-slutspel, bland dem Artem Milevskij och Andrij Jarmolenko som var med och spelade när Sverige åkte på stryk med 2-1 i öppningsmatchen.

– Champions League är alltid svårt, oavsett namn så ska man inte underskatta laget man möter. Dynamo Kiev har ett bra lag men vi har hemmaplan. Om vi vill gå vidare från gruppen måste vi vinna, säger Zlatan.

Presidenten tonar ner kraven

PSG:s ägare har enligt franska tidningen L'Equipe som krav att laget ska ta sig till semifinal redan i årets Champions League. PSG:s president, Nasser AL Khelafi, vill dock tona ner dessa krav och har enligt L'Equipe sagt att om PSG tar sig vidare från gruppspelet så är det fullt godkänt. För Zlatan är dock siktet, som alltid i Champions League, att vinna.

– Jag har aldrig vunnit Champions League, jag kommer att fortsätta att kämpa, att göra mitt bästa för att vinna. Denna gång i PSG:s färger, vi har potentialen och kvalitén, säger Zlatan enligt Francefootball.

PSG
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.