Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kravet från ägarna: Semifinal

- 18/09/2012, 13:01
Ikväll går PSG in i Champions League för första gången på nio år.
1 av 3

Ikväll går PSG in i Champions League för första gången på nio år.

Michel Euler / AP / SCANPIX

Zlatan tror på laget som PSG har byggt upp.
2 av 3

Zlatan tror på laget som PSG har byggt upp.

Jacques Brinon/AP

Den här synen hoppas de flesta PSG-supporters på ikväll.
3 av 3

Den här synen hoppas de flesta PSG-supporters på ikväll.

© Bildbyrån / Dave Winter / Icon Sport

PSG har köpt spelare för miljardbelopp. på tisdagskvällen när Zlatan och resten av laget möter Dynamo Kiev i den första Champions League-matchen är det bara seger som gäller. Kravet från ledningen är nämligen semifinal.

PARIS. PSG spelar Champions League för första gången på nio år, på tisdagskvällen inleds vägen mot titeln när Zlatan Ibrahimovic nya klubb tar emot Dynamo Kiev på Parc des Princes.

– Det kommer att bli en stor upplevelse för klubben, dess spelare och naturligtvis för fansen, säger Zlatan till Francefootball.

Zlatan har spelat Champions League-fotboll med inte mindre än sex klubbar nu, sina första vacklande steg tog han med Ajax säsongen 2001-2002 och längst kom han med Barcelona som slogs ut av Inter i semifinalen säsongen 2009-2010. Ikväll inleds en ny säsong mot titeln som Ibrahimovic aldrig har vunnit.

– Jag vill vinna, det är därför jag spelar fotboll. Det händer något fantastiskt i Paris just nu, det är därför jag kom hit. 

Underskattar ingen

Zlatan tror att Dynamo Kiev är en bra inledning för ett ännu, i sammanhanget, orutinerat PSG. För Zlatan kommer det dyka upp en del spelare som han ställdes mot i sommaren EM-slutspel, bland dem Artem Milevskij och Andrij Jarmolenko som var med och spelade när Sverige åkte på stryk med 2-1 i öppningsmatchen.

– Champions League är alltid svårt, oavsett namn så ska man inte underskatta laget man möter. Dynamo Kiev har ett bra lag men vi har hemmaplan. Om vi vill gå vidare från gruppen måste vi vinna, säger Zlatan.

Presidenten tonar ner kraven

PSG:s ägare har enligt franska tidningen L'Equipe som krav att laget ska ta sig till semifinal redan i årets Champions League. PSG:s president, Nasser AL Khelafi, vill dock tona ner dessa krav och har enligt L'Equipe sagt att om PSG tar sig vidare från gruppspelet så är det fullt godkänt. För Zlatan är dock siktet, som alltid i Champions League, att vinna.

– Jag har aldrig vunnit Champions League, jag kommer att fortsätta att kämpa, att göra mitt bästa för att vinna. Denna gång i PSG:s färger, vi har potentialen och kvalitén, säger Zlatan enligt Francefootball.