Manchester City:s manager Roberto Mancini är säker inför Champions league-premiären mot Real Madrid: "Vi kör en Ferrari – då kan man vinna".
1 av 3
Manchester City:s manager Roberto Mancini är säker inför Champions league-premiären mot Real Madrid: "Vi kör en Ferrari – då kan man vinna". - Foto: AP Photo/Andres Kudacki
Efter en framgångsrik fjolårssäsong i Premier league siktar miljardbygget City på Champions league.
2 av 3
Efter en framgångsrik fjolårssäsong i Premier league siktar miljardbygget City på Champions league. - Foto: AP Photo/PA, Dave Thompson
Första hindret är José Mourinhos Real Madrid – som också har fullt fokus på att erövra den åtråvärda Champions-bucklan.
3 av 3
Första hindret är José Mourinhos Real Madrid – som också har fullt fokus på att erövra den åtråvärda Champions-bucklan. - Foto: AP Photo/Nikola Solic

Mancini: "Vi kör en Ferrari, då kan vi vinna"

Manchester Citys manager är kaxig inför jättemötet med José Mourinhos Real Madrid. Samtidigt siktar portugisen på att bli "The Only One".


Grupp D – som i döden

Den i särklass tuffaste gruppen på pappret i årets upplaga av Champions league. Samtliga fyra klubbar är regerande ligamästare i sina respektive länder.

Manchester City

Borussia Dortmund

Ajax

Real Madrid

Första omgången

Tisdag 18 september, avspark 20.45 svensk tid.

Real Madrid – Manchester City

Borussia Dortmund – Ajax

MADRID. Trots att första omgången inte ens har spelats har Manchester Citys manager Roberto Mancini redan uttalat sig om sitt lags chanser att ta hem bucklan. City har tuffast möjliga grupp sedan de lottats mot Real Madrid, Borussia Dortmund och Ajax. Men det är inget som skrämmer italienaren – som jämför sitt miljardbygge med en lyxbil.

– När du kör en Ferrari så kan du vinna. Tidigare har vi kört en Fiat, då är det svårare. Men nu är det Ferrari som gäller, säger Roberto Mancini på en presskonferens inför bortamötet.

Även om premiärmotståndet är av högsta dignitet – José Mourinhos Real Madrid, på Santiago Bernabéu – tänker inte City lägga sig på defensiven.

– Vi har ett bra lag som har spelat ihop ett par år. Jag är säker på att vi kommer vinna trofén i framtiden. Jag kan inte säga när, men klubben kommer att vinna, säger Mancini enligt Daily Mail.

Samtidigt är hans motståndare José Mourinho ute efter att lyckas vinna Champions league för tredje gången – med ett tredje lag. Något portugisen skulle bli först med att göra – och som kan ge honom epitetet "The Only One". Men Mourinho håller med Mancini om att City kommer vinna Champions league – frågan är bara om italienaren kommer vara kvar vid rodret när det väl händer.

– Jag vet inte om det blir denna eller nästa säsong, om det kommer vara med Roberto (Mancini, red. anm.) eller någon annan tränare. Men med tanke på den riktning som City är på väg i, så kommer de vinna den stora trofén förr eller senare, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Real Madrid tar emot Manchester City hemma på Santiago Bernabeu på tisdagkvällen. Avspark är 20.45, matchen visas i Viasat Fotboll.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!