Zlatan satte 1–0 på straff och blev historisk.
Zlatan satte 1–0 på straff och blev historisk. - Foto: SCANPIX
Zlatan har därmed gjort mål i Champions League för sex olika klubbar.
Zlatan har därmed gjort mål i Champions League för sex olika klubbar. - Foto: SCANPIX

Rekord–Zlatan målade i PSG:s CL-vinst

Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har gjort fler mål. Men i 4–1-segern mot Dinamo Kiev blev Zlatan historisk. Han är nu den ende som har gjort Champions League-mål i sex olika klubbar.

PARIS. Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och nu Paris Saint-Germain. Ingen annan spelare än Zlatan Ibrahimovic har representerat sex olika klubbar i Champions League. Redan i premiärmatchen mot Dinamo Kiev slog han till med ytterligare ett rekord. Nämligen att även ha gjort mål i sex olika klubbar. Efter att Jérémy Menez filmat till sig en straff i den 18:e minuten slog han till från elva meter. Målvakten Maksym Koval gick åt fel håll och Zlatan satte kyligt in 1–0 för PSG som var överlägsna sina ukrainska motståndare.

– Jag försöker bara spela mitt spel och för tillfället gör jag mål. Men det känns inte hundra procent än (i kroppen reds.anm), jag behöver någon vecka till, säger 30-åringen till Viasat fotboll.

Innan domaren blåste av den första halvleken hann den franska klubben göra tre mål. Särskilt imponerande var att Thiago Silva gjorde mål i sin debut för PSG.

I den andra halvleken var det inget snack. PSG försökte mest döda tid och bytte ut Zlatan – i vad som såg ut att vara ett drag av tränare Carlo Ancelotti att vila den svenske 30-åringen.

Matchen slutade till slut 4–1 till förra säsongens ligatvåa i den franska ligan PSG som fick en bra start på Champions League den här säsongen.

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.