Kommer Chelseas egen Tom Cruise lyckas?
1 av 4
Kommer Chelseas egen Tom Cruise lyckas? - Foto: Lefteris Pitarakis/AP
Tränaren slog från underläge förra säsongen vilket resulterade i en överraskande CL-titel.
2 av 4
Tränaren slog från underläge förra säsongen vilket resulterade i en överraskande CL-titel. - Foto: Sang Tan/AP
Buffon tror inte att Chelsea kommer att kunna försvara sin titel.
3 av 4
Buffon tror inte att Chelsea kommer att kunna försvara sin titel. - Foto: Lefteris Pitarakis/AP
John Terry skadade knät mot QPR och misstänks missa matchen mot Juventus.
4 av 4
John Terry skadade knät mot QPR och misstänks missa matchen mot Juventus. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Chelseas omöjliga uppdrag

Roberto Di Matteo ska ut på ett omöjligt uppdrag. Han ska göra det ingen annan lyckats med - försvara Champions league-titeln.


Chelseas historia i CL

2011: CL-vinnare

2010: Ut i kvartsfinal

2010: Ut i åttondelen

2009: Ut i semifinalen

2008: Förlorade finalen

2007: Ut i semifinalen

2006: Ut i åttondelen

2005: Ut i semifinalen

2004: Ut i semifinalen

LONDON. Chelsea tar på onsdagen emot de regerande italienska mästarna Juventus på Stamford Bridge i London. Chelseas mål - att försvara titeln, en bedrift som inget lag har lyckats med sedan turneringen fick namnet Champions League, 1992.

– Det har visat sig vara ett omöjligt uppdrag att vinna Champions league två gånger på raken, men vi ska försöka göra det omöjliga, säger Roberto Di Matteo enligt The Sun.

Möter bara ligasegrare

I Chelseas grupp finns tre lag som vunnit ligan i sina respektive länder (klubbarna), detta är något som Di Matteo ser som en fördel för hans lag. Inte minst ett lag som Juventus.

– De har ett väldigt starkt lag som gick obesegrade genom Serie A förra året. Det är ett lag som har duktiga dynamiska spelare. Det är en av de svåraste motståndarna i Champions league i år, säger han.

Di Matteo betonar att det är ett steg i taget som gäller för Chelsea i år. Trots att laget har värvat spelare som Eden Hazard, Oscar och Victor Moses för lite drygt en miljard, så är det första målet att ta sig vidare från gruppen.

– Det hade varit väldigt svårt att värva som vi gjort om vi inte varit i Champions league i år, våra nya spelare vill vara med i den största turneringen. För Chelsea är varje säsong en ny utmaning, men en klubb som detta har alltid som mål att vinna titlar.

Buffon - inte imponerad

Juventus målvakt Gianluigi Buffon kommer vakta Juventus mål i torsdagens premiär på Stamford Brigde, och den 34-årige målvakten tror inte på Di Matteos lag i årets Champions league som han menar har pressen på sig att försvara titeln.

– Chelsea vinner när de får slita och jobba i uppförsbacke. De gånger som folk förväntat sig att Chelsea ska vinna Champions league så har de misslyckats, säger Buffon enligt The Sun.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan
Strax efter andra omgången i världscupfinalen i hoppning kollapsade hästen Chromatic BF. Hans liv gick inte att rädda.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.