Måndag 26 Sep
Stockholm

Chelseas omöjliga uppdrag

Kommer Chelseas egen Tom Cruise lyckas?
1 av 4
Kommer Chelseas egen Tom Cruise lyckas?. Foto: Lefteris Pitarakis/AP
Tränaren slog från underläge förra säsongen vilket resulterade i en överraskande CL-titel.
2 av 4
Tränaren slog från underläge förra säsongen vilket resulterade i en överraskande CL-titel. Foto: Sang Tan/AP
Buffon tror inte att Chelsea kommer att kunna försvara sin titel.
3 av 4
Buffon tror inte att Chelsea kommer att kunna försvara sin titel. Foto: Lefteris Pitarakis/AP
John Terry skadade knät mot QPR och misstänks missa matchen mot Juventus.
4 av 4
John Terry skadade knät mot QPR och misstänks missa matchen mot Juventus. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Roberto Di Matteo ska ut på ett omöjligt uppdrag. Han ska göra det ingen annan lyckats med - försvara Champions league-titeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Chelseas historia i CL

2011: CL-vinnare

2010: Ut i kvartsfinal

2010: Ut i åttondelen

2009: Ut i semifinalen

2008: Förlorade finalen

2007: Ut i semifinalen

2006: Ut i åttondelen

2005: Ut i semifinalen

2004: Ut i semifinalen

LONDON. Chelsea tar på onsdagen emot de regerande italienska mästarna Juventus på Stamford Bridge i London. Chelseas mål - att försvara titeln, en bedrift som inget lag har lyckats med sedan turneringen fick namnet Champions League, 1992.

– Det har visat sig vara ett omöjligt uppdrag att vinna Champions league två gånger på raken, men vi ska försöka göra det omöjliga, säger Roberto Di Matteo enligt The Sun.

Möter bara ligasegrare

I Chelseas grupp finns tre lag som vunnit ligan i sina respektive länder (klubbarna), detta är något som Di Matteo ser som en fördel för hans lag. Inte minst ett lag som Juventus.

– De har ett väldigt starkt lag som gick obesegrade genom Serie A förra året. Det är ett lag som har duktiga dynamiska spelare. Det är en av de svåraste motståndarna i Champions league i år, säger han.

Di Matteo betonar att det är ett steg i taget som gäller för Chelsea i år. Trots att laget har värvat spelare som Eden Hazard, Oscar och Victor Moses för lite drygt en miljard, så är det första målet att ta sig vidare från gruppen.

– Det hade varit väldigt svårt att värva som vi gjort om vi inte varit i Champions league i år, våra nya spelare vill vara med i den största turneringen. För Chelsea är varje säsong en ny utmaning, men en klubb som detta har alltid som mål att vinna titlar.

Buffon - inte imponerad

Juventus målvakt Gianluigi Buffon kommer vakta Juventus mål i torsdagens premiär på Stamford Brigde, och den 34-årige målvakten tror inte på Di Matteos lag i årets Champions league som han menar har pressen på sig att försvara titeln.

– Chelsea vinner när de får slita och jobba i uppförsbacke. De gånger som folk förväntat sig att Chelsea ska vinna Champions league så har de misslyckats, säger Buffon enligt The Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.