Michael Carrick fixade tre poäng åt United med sitt tidiga mål mot Galatasaray.
Michael Carrick fixade tre poäng åt United med sitt tidiga mål mot Galatasaray. - Foto: AP Photo/Jon Super
Carrick tog sig runt Galatasaray-målvakten Muslera och lyckades liggandes skicka in bollen i mål i den sjunde minuten. - Foto: AP Photo/Jon Super
Nani brände en straff och lyckades inte dryga ut Uniteds segersiffror.
Nani brände en straff och lyckades inte dryga ut Uniteds segersiffror. - Foto: AP Photo/Jon Super

Carricks tidiga mål frälste Old Trafford

Uniteds seger satt långt inne i Champions league-premiären. Det blev 1-0 sedan Carrick avgjort - och Nani missat straff.

Manchester United - Galatasaray 1-0

1-0 Michael Carrick (7 min.)

Varningar: Man U: Patrice Evra, Nemanja Vidic, Robin van Persie. Galatasaray: Felipe Melo.

Domare: Wolfgang Stark (Tyskland).

MANCHESTER. Manchester United var onekligen revanschsugna efter den fiaskoartade insatsen i Champions league den gångna säsongen. Och det blev en drömstart för Sir Alex Fergusons mannar. Michael Carrick lyckades ta sig runt Galatasaray-målvakten Muslera och kunde trycka in 1-0 redan i den sjunde matchminuten.

Det blev också matchens enda mål. Men det fanns gott om lägen för båda lagen att öka på målskörden. Närmast var Nani i den 53:minuten - men han lyckades inte förvalta den straffspark han fick ta hand om.

Johan Elmander blev inbytt redan i den 16:e matchminuten mot Galatasarays storskytt Umut Bulut, men fick lämna planen mållös.

/
/
/

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Succéhästen avled vid världscupfinalen

Strax efter andra omgången i världscupfinalen i hoppning kollapsade hästen Chromatic BF. Hans liv gick inte att rädda.

Ett ja och två nej till VM-spel

Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.