1 av 4
Lionel Messi räddade Barcelona från ett praktfiasko i första Champions league-matchen. - Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza
Barcelona vände 1-2-underläge till 3-2-seger efter två sena mål från Messi.
2 av 4
Barcelona vände 1-2-underläge till 3-2-seger efter två sena mål från Messi. - Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza
Messi jublar efter sitt andra mål som fullbordade katalanernas vändning.
3 av 4
Messi jublar efter sitt andra mål som fullbordade katalanernas vändning. - Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza
Spartaks brasse Romulo chockade hemmapubliken med sitt 1-2-mål för ryssarna.
4 av 4
Spartaks brasse Romulo chockade hemmapubliken med sitt 1-2-mål för ryssarna. - Foto: AP Photo/Daniel Ochoa De Olza

Messis magiska minuter räddade Barcelona

Världsstjärnan klev fram och vände matchen på egen hand. Två mål inom loppet av åtta minuter från Messi säkrade segern åt Barcelona.

Barcelona - Spartak Moskva 3-2

1-0 Tello (14 min.)

1-1 Dani Alves (självmål, 29 min.)

1-2 Romulo (59 min.)

2-2 Messi (72 min.)

3-2 Messi (80 min.)

Varningar: Barca: Alexandre Song. Spartak: Kim Källström, Emmanuel Emenike, Marek Suchy, Kirill Kombarov, Romulo.

Domare: Milorad Mažić (Serbien).

BARCELONA. Det var inte många som trodde att Spartak Moskva skulle pressa de spanska jättarna Barcelona. Men trots ett programenligt ledningsmål från Tello vände ryssarna matchen - och såg ut att gå mot seger med 20 minuter kvar. Då klev Barcas världsstjärna Lionel Messi fram och såg till att hemmalaget undvek att åka på en chockförlust.

Först kvitterade Messi i den 72:a minuten då han enkelt rullade in bollen i öppet mål, vackert framspelad av Tello. Därefter såg han till avgöra matchen med tio minuter kvar.

Brassar bakom ryska målen

Men innan Messis magiska minuter var det brassar som stod i fokus. Dani Alves skickade bollen i eget mål när Spartak kvitterade Tellos 1-0-mål. Med nästan timmen spelad lyckades Spartaks egne brasse Romulo ta sig in i straffområdet och ge ryssarna en chockartad ledning.

Kim Källström fick starta matchen för Spartak. Han blev varnad och senare utbytt i den 78:e matchminuten. Det var Källströms blott andra match i sin nya klubb.

/
/
/

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"