Juanfran (nr 12) blev hjälte för Levante. Han gjorde matchens enda mål mot Helsingborg. - Foto: AP Photo/Alberto Saiz
Mattias Lindström och hans Helsingborg lyckades inte sno poäng av spanjorerna.
Mattias Lindström och hans Helsingborg lyckades inte sno poäng av spanjorerna. - Foto: AP Photo/Alberto Saiz
David Accam lyckades inte få någon boll i mål i Valencia.
David Accam lyckades inte få någon boll i mål i Valencia. - Foto: AP Photo/Alberto Saiz

Kämpande Helsingborg föll i Valencia

Skåningarna blev mållösa mot spanska Levante. Veteranen Juanfran satte matchens enda mål.

Levante - Helsingborg 1-0

1-0 Juanfran (40 min.)

Varningar: HIF: Alejandro Bedoya.

Domare: Aleksei Kulbakov  (Vitryssland).

VALENCIA. Det blev inga svenska mål i den första omgången av Europa league-spel. Helsingborg nollades av Levante, precis som AIK som åkte på storstryk, 0-4, i Neapel. Hemmalagets veteran Juanfran blev hjälte med sitt 1-0-mål i den 40:e minuten - matchens enda.

Både David Accam och Nikola Djurdjic skapade en del lägen framåt, men Helsingborg lyckades inte tränga igenom Levantes täta försvar. I den andra halvleken låg gästerna på för en kvittering och hade mycket av spelet. Levante säkrade hemåt och gick istället upp i vassa kontringar - men 1-0 stod sig matchen ut.

Thomas Sörum var kanske närmast en kvittering. I den 77:e matchminuten blev norrmannen helt ren i straffområdet, men Sergio Ballesteros hann få en fot emellan och rensa undan.

/
/

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

idag 14:58
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.