Tung förlust för Kim Källströms Spartak Moskva.
Tung förlust för Kim Källströms Spartak Moskva. - Foto: Ap
Gary Hooper drogs ner i ett friläge vilket vände matchen helt.
Gary Hooper drogs ner i ett friläge vilket vände matchen helt. - Foto: Ap
Emmanuel Emenikes två mål hjälpte inte.
Emmanuel Emenikes två mål hjälpte inte. - Foto: Ap

Rött kort sänkte Kims Spartak Moskva

Ett rött kort i 63:e minuten blev Spartak Moskvas fall. Celtic vände och vann matchen med 3-2 efter mål på övertid.

Spartak Moskva-Celtic: 2-3 (1-1)

0 - 1 Gary Hooper (13)

1 - 1 Emmanuel Emenike (40)

2 - 2 Emmanuel Emenike (48)

2 - 2 Dmitri Kombarov (71)

2 - 3 Georgios Samaras (90)

MOSKVA. Det var Celtic som inledde bäst, Gary Hooper drog till ett skott i 13:e minuten efter att ha blivit framspelad av Mikael Lustig. Sedan tog ryssarna över mer och mer, i 41:a kom Spartaks första mål genom Emmanuel Emenike efter en fantastisk crossboll av Kim Källström, som även stod för lagets andra mål tre minuter in i andra halvlek.

Förvirrat domarteam

Efter det skulle eländet för Kim Källströms Spartak Moskva inledas. Det hela började med att Juan Manuel Insaurralde fick rött kort när han drog ner Gary Hooper i ett friläge. Domslutet var dock inte självklart, huvuddomaren valde att fria men efter att de assisterande domarna sett något som han inte såg kom det röda kortet upp. Enligt repriserna så var det ett rött kort så det lär knappast bli någon diskussion om det i efterhand. Moskva fick spela med en man mindre, något de inte alls klarade av och Celtic kom närmare och närmare ett avgörande.

Vände och vann

I den 71:e minuten slog inhopparen James Forrest till när bollen fick åka genom hela Spartaks straffområde till Celticspelarens fötter. Han dundrade in kvitteringsmålet med lite hjälp av en Spartakback. I förarbetet till målet lät greken Giorgios Samaras släppa bollen mellan benen vilket öppnade upp läget för Forrets, i 91:a gjorde Samaras jobbet själv och avgjorde matchen till Celtics fördel.

Förlusten lär bli oerhört tung för Kim Källström och hans Spartak Moskva som har en svårt grupp med Celtic, Barcelona och Benfica. Frågan är om inte loppet är över redan för ryssarna?