Svenska mästarna Helsingborgs hemmapremiär i Europa League ser inte ut att bli någon publikfest.
1 av 3
Svenska mästarna Helsingborgs hemmapremiär i Europa League ser inte ut att bli någon publikfest. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Klubben hade bara sålt 5 600 biljetter på onsdagen till torsdagens möte med holländska Twente. Flera tusen under sin budgetgräns på 8 000 betalande åskådare.
2 av 3
Klubben hade bara sålt 5 600 biljetter på onsdagen till torsdagens möte med holländska Twente. Flera tusen under sin budgetgräns på 8 000 betalande åskådare. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Helsingborgs ordförande Paul Myllenberg vet inte varför det är så svalt intresse för Twente-matchen: "Ingen aning varför förköpet är sämre än vanligt".
3 av 3
Helsingborgs ordförande Paul Myllenberg vet inte varför det är så svalt intresse för Twente-matchen: "Ingen aning varför förköpet är sämre än vanligt". - Foto: Bildbyrån / Aitor Alcalde

Publikfiasko hotar svenska mästarna

Det är svalt intresse för Helsingborgs hemmapremiär i Europa league. Klubben har fortfarande flera tusen biljetter upp till den budgeterade nivån inför Twente-matchen på torsdag.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

HELSINGBORG. Man kan tycka att Europaspel ska locka storpublik och dra in sköna stålar till svenska klubbar. Men så är inte fallet för Helsingborg. Klubben hade på onsdagen bara sålt 5 600 biljetter till torsdagens Europa League-match mot holländska FC Twente.

– Jag har inget svar på varför förköpet är sämre än det vanligtvis brukar vara. 8 000 är det vi budgeterat för, men vi vill ha minst 10 000 sålda till såna här matcher. Vi har satt in enorma resurser för att marknadsföra Europa League-matchen. Det är klart att vi skulle vara besvikna om vi inte når upp till det vi budgeterat för då, säger Helsingborgs ordförande Paul Myllenberg till Nyheter24.

Tror du biljettpriserna kan spela in?

– Det är en bra fråga. Men vi tar lika mycket betalt som när vi möter Elfsborg eller AIK. Det är vår andra prisnivå av tre, alltså medelnivån. Vi tycker det är rimligt när vi har Hollands bästa lag på besök.

Myllenberg tror att det svala intresset för de regerande mästarnas matcher i Europa League kan vara de ganska profillösa motståndarlagen.

– En anledning kan vara att vi inte har så namnkunniga motståndare. Ett lag som tyska Hamburg hade nog dragit betydligt mer publik. Till matchen mot Celtic i Champions League-kvalet hade vi kunnat sälja 25 000 biljetter.

/
/
/