Borussia Dortmunds ägare tycker att City borde slängas ut från Champions League.
1 av 3
Borussia Dortmunds ägare tycker att City borde slängas ut från Champions League. - Foto: Ap
Borussia Dortmund's coach Juergen Klopp och klubbens ägare Hans-Joachim Watzke firar ligaguldet.
2 av 3
Borussia Dortmund's coach Juergen Klopp och klubbens ägare Hans-Joachim Watzke firar ligaguldet. - Foto: Ap
Samir Nasri, en av många spelare som kritiserats för att han valde klubb baserat på pengarna.
3 av 3
Samir Nasri, en av många spelare som kritiserats för att han valde klubb baserat på pengarna. - Foto: Ap

Dortmunds attack mot Manchester City

Borussia Dortmunds riktar tung kritik mot Manchester Citys ägare. Han menar att City fuskar med pengarna för att komma undan Financial Fair Play.


DORTMUND. Inför kvällens Champions League-match passar Borussia Dortmunds ägare Hans-Joachim Watzke på att gå till attack mot Manchester Citys ägare. Detta sedan han anser att ägaren pumpar in pengar i klubben på oklara sätt.

– Ingen pamp bör tillåtas pumpa in galet med pengar i en klubb genom sponsoravtal som kommer från fem olika företag som han äger, säger han enligt goal.com.

Menar att City fuskar

Watzke har sett Borussia Dortmund ta sig ur en ekonomisk kris till att ta sig till den absoluta toppen i den tyska fotbollen, främst genom satsning på egna talanger istället för att köpa färdiga spelare. En modell som kanske inte riktigt stämmer överens med den verklighet som finns i Manchester City där det spenderas enorma summor på färdiga spelare. Deras affärsidé får Dortmund-ägaren att rasa och han menar att City fuskar med sponsorsavtal för att komma runt de regler som finns runt Financial Fair Play.

– Uefa måste hitta skillnaden mellan att sponsra och uppenbart använda kryphål för att trycka in pengar i klubben, de måste visa styrkan att våga kasta ut stora klubbar, säger Watzke enligt goal.com.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!