Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Twente om HIF: "Oj oj oj"

HIF:s tekniska fotboll oroar Steve McClaren.
1 av 3

HIF:s tekniska fotboll oroar Steve McClaren.

Ap

Ikväll hoppas HIF:s supporters på mycket sånt här.
2 av 3

Ikväll hoppas HIF:s supporters på mycket sånt här.

Ap

...Och ännu mer sånt här.
3 av 3

...Och ännu mer sånt här.

Scanpix

Sport | 04/10/2012 16:06

Twentes tränare har scoutat Helsingborg väl. Han skräms av Helsingborgs fysiska och intensiva spel.

HELSINGBORG. Steve McClaren och hans Twente möter i dag Helsingborg i Europa League. På en presskonferens i Holland fick tränaren frågan om han tyckte att HIF var det svagaste laget i gruppen, och svaret blev inte riktigt vad pressen väntat sig.

– Jag har sett dem tre gånger. I derbyt mot Malmö, oj, oj, oj. Ett fysiskt och intensivt lag. Mot Levante spelade man bra och borde kanske åkt hem med ett bättre resultat. Levante hade det svårt, säger han enligt HD.

Tekniskt kunniga

Steve McClaren, som har ett förflutet som förbundskapten för England, är imponerad av Helsingborgs spel, och främst lagets tekniska färdigheter.

– De har spelare som kan vinna matcher och är ett organiserat lag. Jag blev överraskad över spelarnas tekniska kunnande. Mot Levante hade man många chanser och fick ett mål bortdömt, det är ett mycket bra lag.

Vilar inga spelare

Många större klubbar tenderar att vila sina bästa spelare i de inledande omgångarna av Europa League, detta är ingen filosofi som McClaren vill känns sig vid. HIF är ett hot precis som alla andra lag i gruppen och då är det inte tal om att några spelare ska få vila.

– Vila? Vila våra spelare? Vi är sju omgångar in i ligan och då är man inte trött, säger han enligt HD.