Här är drömmålet – som du inte vill göra

Självmål har alltid tillfört en extra krydda till fotbollen och de tenderar att bli snyggare än vanliga mål. Eller vad sägs som Marko Vejinovic "fullträff" för sitt Heracles i den holländska ligan?


GRONINGEN. Många självmål har skrivits in i historien som de mest dråpliga och klantigaste händelserna på en fotbollsplan. Vem minns inte Olof Mellbergs inkast som den finske målvakten Peter Enckelman tappade in i Birmingham-derbyt? Eller Chris Brass berömda självmål?


I helgen stod Heracles serb Marko Vejinovic för ett redan klassiskt självmål. I all välmening försökte 22-åringen att rensa bort ett inlägg – men får till en "drömträff" och bombar in bollen i eget mål. Särskilt surt med tanke på att laget förlorade matchen med 0–2.


Men visst var det snyggt och dessutom skrämmande likt Marc Pedersens självmål i Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.