Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lionel Messi bars ut på bår mot Benfica

FC Barcelona
1 av 4

Lionel Messi bärs ut på bår, en ovanlig syn.

Manu Fernandez/Scanpix

Fotboll
2 av 4

Det var efter en missad målchans som Messi föll omkull i smärtor.

Manu Fernandez/Scanpix

FC Barcelona
3 av 4

Det ser ut att göra riktigt ont.

Manu Fernandez/Scanpix

FC Barcelona
4 av 4

Enligt Barcelonas sportchef så är skadan lindrig, så Messi kan snart få jubla igen.

Manu Fernandez/Scanpix

Sport | 05/12/2012 23:44

Lionel Messi kan vara på väg att missa Gerd Müllers målrekord på 85 mål under ett kalenderår. Med 84 gjorda mål blev Messi utburen på bår i kväll mot Benfica.

BARCELONA. Lionel Messi fick börja kvällens match mot Benfica på bänken. Men Barcelona var redan klara gruppsegrare och valde då att vila sin guldklimp.

Men när Barca inte gjort mål byttes målsprutan in i den 58:e minuten. Messi jagar som bekant Gerd Müllers 40 år(!) gamla målrekord på 85 mål på ett kalenderår. Messi har gjort 84 mål hittills och stannade på det även i kväll. I den 85:e minuten blev Messi liggande efter en målchans och bars ut på bår.

Det var Messis vänstra knä som fått sig en smäll men trots orimliga mängder kylspray var det slutspelat.

Efter matchen kom dock Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta med glädjande nyheter. 

– Messis skada verkar vara lindrig, men vi kommer att göra ytterligare tester, säger Zubizarreta till Canal+ enligt Aftonbladet.

Om skadan inte är så allvarlig kan Messi få en chans att slå Müllers rekord redan på söndag på Barca tar emot Real Betis på Nou Camp.