Blackburn tog hem segern mot Arsenal. Målskytten Colin Kazim-Richards satte nämligen Martin Olssons retur.
Blackburn tog hem segern mot Arsenal. Målskytten Colin Kazim-Richards satte nämligen Martin Olssons retur. - Foto: © Bildbyrån - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRÅN
Cupfiaskot är ett faktum för Arsenal.
Cupfiaskot är ett faktum för Arsenal. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN

Martin Olsson låg bakom Blackburns segermål

Både Martin och Marcus Olsson startade när Blackburn ställdes mot hemmalaget Arsenal i lördagens FA-cupmatch.

Arsenal inledde lördagsmatchen bäst - men trots ett större bollinnehav och ett bättre spel uteblev de riktigt heta chanserna.

I den 24:e minuten hade däremot Djaby en chans att nicka in en hörna. Blackburn-målvakten Kean var dock med på noterna och kunde rädda.

Hemmalaget fortsatte att hålla i stavettpinnen och ett par minuter innan halvtid smet Gervinho förbi två försvare. Dessvärre så missade han målet.

Vändpunkten

I den 72:a matchminuten kom Blackburns vändpunkt.

Denna gång var det Martin Olsson som tryckte av ett skott, som Szczesny visserligen räddade, men returen skulle inte gå förlorad. Blackburns Colin Kazim-Richards drog i väg ett skott som tog i stolpens insida och in i mål.

Den sista kvarten försökte hemmalaget ta igen och öste på för full. Det räckte däremot inte och matchen slutade 1-0 till bortalaget och bröderna Olsson.