Johan Andersson tycker att det är dags för Arsene Wenger att lämna rodret.
Johan Andersson tycker att det är dags för Arsene Wenger att lämna rodret. - Foto: Nyheter24

"Wenger borde pensionera sig som en sann svenne"

KRÖNIKA. Johan Andersson skriver om den 63 år gamla, före detta, demontränaren – som nu bara ser spöken överallt.


Johan Andersson

Johan Andersson, 22, är frilansskribent med bas i Barcelona. 

Uppvuxen på Vångavallen i Trelleborg men har även ett hjärta som klappar för Degerfors IF. 

Har tidigare arbetat som sportchef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här:

@JohanFAndersson

2005 dominerade ”Crazy Frog” och ”Schnappi das kleine Krokodil” topplistorna, stormen Gudrun knäckte granarna på mina föräldrars stugtomt – och var året då Arsenal vann FA-cupen.

Sen dess har det gått åtta långa år utan en enda titel för Arsene Wengers lagbygge – och kanske var det hans sista pokal som tränare för Arsenal – för The Gunners halkar efter världstoppen mer och mer för varje år som går.

Prioriterade bort FA-cupen – och sänkt målsättningen i ligan

I går tog det 20 minuter för Bayern München att pulvrisera Arsenal på Emirates. Helgen innan hade Arsene Wenger ställt upp med ett b-lag mot Championship-laget Blackburn i FA-cupen – och åkte ut. Antagligen ångrar han det i dag, för sen tidigare är ligan körd och i ligacupen blev det respass mot Bradford från den engelska fjärdedivisionen.

Han har tidigare hävdat att det är viktigare att komma fyra än att vinna ligan och det är det som han får sikta på nu.

Med en dåres envishet har Arsene Wenger gått efter sin filosofi ”vi köper inte sjärnor – vi skapar dem” på transfermarknaden. Sen senaste titeln 2005 har totalt 25 spelare lämnat Arsenal och gång på gång har de misslyckats att ersätta dem.

Driver klubben som ett företag

Men å andra sidan äger Arsenal sin arena och är den toppklubben som mår bäst rent ekonomiskt – men frågan är vad det spelar för roll när man har en trupp där bara Jack Wilshere skulle ta en plats i Chelsea, City och Uniteds startelva.

På presskonferensen inför Bayern München-matchen var Wenger på sitt sämsta humör. Han beskrev det som att han var ”jagad” och skällde bland annat ut The Sun för att de publicerade felaktiga uppgifter om att han har förlängt sitt kontrakt.

Under sina sexton år i London-klubben har han blivit en av Premier Leagues största tränare någonsin. 2014 fyller han 64 år och hans nuvarande uppgörelse löper ut.

– Jag är säker på att ni kommer sakna mig när jag lämnat, sa Wenger innan han lämnade scenen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

1 timme sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.