Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ge guldbollen till Varane

- 06/03/2013, 08:28
Johan Andersson skippar att nudda vid domslutet – och fokuserar på Raphaël Varane i stället.

Johan Andersson skippar att nudda vid domslutet – och fokuserar på Raphaël Varane i stället.

Nyheter24

KRÖNIKA. Johan Andersson väljer att bortse från domslutet (med stort D) och väljer istället att fokusera på några av hjältarna i vitt.

Han såg ut att mysa i sina nya bågar den gode Sir Alex Ferguson. Lagom till årets match på Old Trafford chockade han alla och grävde upp Nani ur frysboxen och Ryan Giggs (ur graven) och placerade dem i startelvan och Wayne Rooney på bänken.

I den 48 minuten såg det ut som att han hade gjort det igen när Nani assisterade till Sergio Ramos självmål.

Men säg den lycka som varar, för efter att den turkiska domaren hade tagit ett drastiskt beslut, som för övrigt gör honom ungefär lika populär hos Ferguson som Anders Frisk är hos José Mourinho, så höjde skotten pekfingret med ilska i blicken. Han har hunnit att bli 71 år gammal och han visste vad som väntade, marginalerna är inte större på den här nivån.

Luka Modric hoppade in

Mittfältaren som kostade 350 miljoner men som såhär långt inte hade varit en större hit behövde bara några minuter för att göra sig värd varenda euro. När United gick ner på ett handbollsförsvar förvandlades kroaten till Ivano Balic (<-- googla). Med kirurgisk precision pangade han in 1-1, tre minuter senare låg han bakom Cristiano Ronaldos 2-1.

Efter matchen pratade José Mourinho om att det sämre laget hade vunnit. Precis som om han brydde sig. Han är på väg att göra det omöjliga igen. Real Madrids säsong är upp och ner: Pepé är portugisens supersub eller kanske snarare supergris, Diego Lopez är helt plötsligt en världsmålvakt och det är en kille som är född 1993 som just nu är världens bästa back.

Lionel Messi må hänga tre-fyra strutar mot Granada borta en tråkig söndag, men vad spelar det för roll när han inte levererar i de ytterst få men åh så viktiga matcherna?

Kanske tar Cristiano Ronaldo tillbaka sin tron? Eller kanske är det killen som har slagit igenom på högsta nivå mot det bästa motståndet?

För på Old Trafford var Raphaël Varane omutlig som vanligt.