Johan Andersson skippar att nudda vid domslutet – och fokuserar på Raphaël Varane i stället.
Johan Andersson skippar att nudda vid domslutet – och fokuserar på Raphaël Varane i stället. - Foto: Nyheter24

Ge guldbollen till Varane

KRÖNIKA. Johan Andersson väljer att bortse från domslutet (med stort D) och väljer istället att fokusera på några av hjältarna i vitt.


Johan Andersson

Johan Andersson, 22, är frilansskribent med bas i Barcelona. 

Uppvuxen på Vångavallen i Trelleborg men har även ett hjärta som klappar för Degerfors IF. 

Har tidigare arbetat som sportchef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här:

@JohanFAndersson

Han såg ut att mysa i sina nya bågar den gode Sir Alex Ferguson. Lagom till årets match på Old Trafford chockade han alla och grävde upp Nani ur frysboxen och Ryan Giggs (ur graven) och placerade dem i startelvan och Wayne Rooney på bänken.

I den 48 minuten såg det ut som att han hade gjort det igen när Nani assisterade till Sergio Ramos självmål.

Men säg den lycka som varar, för efter att den turkiska domaren hade tagit ett drastiskt beslut, som för övrigt gör honom ungefär lika populär hos Ferguson som Anders Frisk är hos José Mourinho, så höjde skotten pekfingret med ilska i blicken. Han har hunnit att bli 71 år gammal och han visste vad som väntade, marginalerna är inte större på den här nivån.

Luka Modric hoppade in

Mittfältaren som kostade 350 miljoner men som såhär långt inte hade varit en större hit behövde bara några minuter för att göra sig värd varenda euro. När United gick ner på ett handbollsförsvar förvandlades kroaten till Ivano Balic (<-- googla). Med kirurgisk precision pangade han in 1-1, tre minuter senare låg han bakom Cristiano Ronaldos 2-1.

Efter matchen pratade José Mourinho om att det sämre laget hade vunnit. Precis som om han brydde sig. Han är på väg att göra det omöjliga igen. Real Madrids säsong är upp och ner: Pepé är portugisens supersub eller kanske snarare supergris, Diego Lopez är helt plötsligt en världsmålvakt och det är en kille som är född 1993 som just nu är världens bästa back.

Lionel Messi må hänga tre-fyra strutar mot Granada borta en tråkig söndag, men vad spelar det för roll när han inte levererar i de ytterst få men åh så viktiga matcherna?

Kanske tar Cristiano Ronaldo tillbaka sin tron? Eller kanske är det killen som har slagit igenom på högsta nivå mot det bästa motståndet?

För på Old Trafford var Raphaël Varane omutlig som vanligt. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan
Strax efter andra omgången i världscupfinalen i hoppning kollapsade hästen Chromatic BF. Hans liv gick inte att rädda.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.