Lördag 20 Aug
Stockholm

"Mini-City är bättre än vad Chelsea var i fjol"

Barca har mycket att fundera på till returen, tycker Johan Andersson.
Barca har mycket att fundera på till returen, tycker Johan Andersson. Foto: Nyheter24

Hur kunde Zlatan och hans brokiga skara av lagkamrater i PSG straffa världens bästa lag? Det ger Johan Andersson svar på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Johan Andersson

Johan Andersson, 22, är frilansskribent med bas i Barcelona. 

Uppvuxen på Vångavallen i Trelleborg men har även ett hjärta som klappar för Degerfors IF. 

Har tidigare arbetat som sportchef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här:

@JohanFAndersson

David Beckham spelade lika klokt som han är gammal. Lucas Moura sprang för varenda euro som han kostade. Zlatan Ibrahimovic var som en pånyttfödd Emile Heskey – på ett bra sätt – och Thiago Silva visade att han är världens bästa mittback. 

Framför ögonen på de qatatriska ägarna visade PSG att Carlo Ancelotti är rätt man att leda monstersatsningen – för på två säsonger har han lyckats bygga ett lag av en bråkig samling stjärnor.

I går föll alla bitar på plats. När det inte var Nice, Brest eller något annat brunkarlag från Normandie som stod för motståndet bevisade Manchester City-light att de hör hemma på den här scenen.

Visst, det räckte "bara" tilll 2–2 på hemmaplan, och förvisso stod Zlatan en årstid offside när han gjorde 1–1. Men faktum kvarstår. Barcelona återvänder till Nou Camp med fler frågetecken än utropstecken: Vem ska spela mittback med både Javier Macherano och Carles Puyol på skadelistan? Och framför allt, hur klarar sig "Blaugrauna" utan Lionel Messi?

"Zlatan var inte ens speciellt bra"

Nu väntar årets match på en plan som är så bred och lång att man undrar om det är samma sport som de utövar.

Sen måste vi prata mer om Zlatan också.

Rent tekniskt var han inte ens speciellt bra i går. I öppna lägen fumlade Zlatan Ibrahimovic med bollen och tappade den flera gånger när han skulle dribbla, typiskt "Champions", det var som att viljan att göra det själv var för stor.

Men Zlatan har ju utvecklats sen dess, han slutar aldrig att göra det. När är han alltid spelbar och 195 centimeter lång och 100 kilo tung kvittar det om han har fötterna med sig eller inte.

1–1 stötte han dit (förvisso en årstid offside), 2–2 målet i den sista sekunden nickade han fram Blaise Matuidi. Till höger om mig i baren satt en spanjorer och undrade hur en 31-åring, som han tycker är slut som artist, kunde straffa världens bästa fotbollslag. Rakt igenom okunnigt:

Zlatan har gjort flest assist i Champions League

På 25 matcher i PSG har Zlatan gjort 24 mål. Förra året nätade han 28 gånger i Milan.

Och just det, den där skrönan om att han alltid vill göra det själv stämmer inte heller. Gårdagens assist var Zlatans sjätte i Champions League, flest av alla i turneringen.

– Vi visade i kväll att vi ska vara med på den här nivån, vi ville visa världen. Det är hit vi vill ta Paris, vi ska spela de här matcherna, sa Zlatan efter matchen till Viasat, som om han hade käkat deras slogan till frukost: "Rêvons plus grand" eller "Låt oss drömma större".

Visst, varför inte? Deras utgångsläge och deras lag är bra mycket bättre än vad Chelseas var förra året.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.