Xavi och Barcelona gick på onsdagen vidare till semifinal i Champions League. Xavi slog också ett mäktigt passningsrekord.
1 av 3
Xavi och Barcelona gick på onsdagen vidare till semifinal i Champions League. Xavi slog också ett mäktigt passningsrekord. - Foto: Ap / SCANPIX
Barcelona-spelarna firar efter anvancemanget i Champions League.
2 av 3
Barcelona-spelarna firar efter anvancemanget i Champions League. - Foto: Alvaro Barrientos / SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic dystra uttåg ur Champions League.
3 av 3
Zlatan Ibrahimovic dystra uttåg ur Champions League. - Foto: Manu Fernandez / SCANPIX

Här är 100-procentiga Xavis imponerande rekord

Zlatans Paris Saint-Germain misslyckades i går med att ta sig vidare i Champions League. Xavi misslyckades inte – med en enda passning.


Flest slagna passar med 100 procent säkerhet sedan 2003/2004 i CL

1. Xavi, 96, Barcelona – PSG, 2013

2. Javier Zanetti, 72, Inter – Tottenham, 2010

3. Emmanuel Eboue, 54, FC Porto – Arsenal, 2006

4. Lillian Thuram, 50, Barcelona – Stuttgart, 2007

   Cristiano Ronaldo, 50, Real Madrid – Manchester City, 2012

BARCELONA 96 av 96 passar slog i går Xavi till rätt spelare. Barcelonas spanske mittfältsgeneral slog därmed rekord då ingen tidigare spelare i Champions League har slagit lika många passar med 100 procent utdelning.

Barcelona spelade på onsdagen 1–1 mot Paris Saint-Germain och tog sig därmed vidare till semifinal i Champions League. Det mest remarkabla med matchen var inte att PSG var nära en superskräll utan att Xavi slog det imponerande passningsrekordet.

Slog Zanettis rekord

Tidigare i Champions League har ett flertal spelare haft 100 procent i passningar men aldrig innan har någon mäktat med att slå så många passar med en sådan precision..

Argentinaren och Inter-spelaren Javier Zanetti höll inför onsdagskvällen rekordet då han i en match mellan Inter och Tottenham slog 72 av 72 passar rätt. Trea ligger Emmanuel Eboue med 54 passar för sitt Arsenal år 2006, skriver Daily mail.

Semifinalerna i Champions League lottas på fredag klockan 12.00. Lagen som gör upp om det prestigefyllda titeln är Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Borussia Dortmund.

Det återstår att se om Xavis passningsspel kan ta Barcelona hela vägen till guld.

/
/
/
PSG
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!